Ontinyent no obrirà la residència de discapacitats fins al 2015, i només per a vint usuaris

  • L'Ajuntament es compromet a aportar més diners dels que marca el conveni per a agilitzar el procés

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.04.2014 - 23:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al cap de quatre anys d’haver-se acabat de construir, la residència de discapacitats d’Ontinyent ja té data d’apertura: el 2015, encara, i només amb la meitat de places de la capacitat total.

I és que des que es va donar per acabada l’obra s’ha estat esperant que el Consell aportara l’equipament i el personal necessaris per a engegar-la, tal com recollia el conveni signat entre la Conselleria de Benestar Social, Caixa Ontinyent i l’Ajuntament.

Ara des de l’Ajuntament s’ha anunciat un acord amb Benestar Social per a agilitzar la posada en marxa l’any que ve d’aquest servei, encara que siga per a només vint usuaris, dels quaranta que podria acollir la residència. Per tal de fer-ho possible, Ontinyent assumirà una despesa de 62.000 euros en l’escomesa d’electricitat que havia d’anar a càrrec de la Generalitat i permetre que estiga a punt al mes de juny.

En la trobada de divendres passat a què van assistir el batle d’Ontinyent Jorge Rodríguez, i el regidor d’Hisenda Joan Gilabert, juntament amb el secretari de Benestar Social Manuel Escolano, i la directora general de Persones amb Discapacitat i Dependència, Pilar Collado, es va acordar que l’Ajuntament traspassarà a finals d’enguany la titularitat del centre a Conselleria, la qual licitarà l’equipament pressupostat en 210.000 euros. A primers de 2015 s’haurà de licitar la gestió de la residència i a finals d’any s’obrirà amb vint places. L’acord implica que Conselleria destinarà 300.000 euros enguany a posar en marxa la instal·lació, i després cada any aportarà la quantitat necessària per mantenir-la en funcionament, pròxima als 1’4 milions d’euros anuals.

El regidor i el batle han explicat dimarts en una roda de premsa que la voluntat d’arribar a un acord per part del consistori està fonamentat en la necessitat d’impedir que Benestar Social tinga cap excusa per a seguir ajornant la seua participació en el conveni signat l’any 2008, sense deixar de posar en evidència on està la responsabilitat que el centre continue tancat tot i la demanda que té a la comarca. Els detalls els han fet saber també de primera mà a pares de persones que tenen necessitat d’aquesta residència com a usuaris.

Declaracions polèmiques

Les reivindicacions i reclamacions que durant tots aquests anys s’han fet no van poder fugir de la polèmica, com és el cas d’unes declaracions de l’anterior secretària d’Autonomia Personal i Dependència, Manuela Garcia, qui en juny de 2013 va respondre que obrir la residència d’Ontinyent ‘pot posar en perill el sosteniment de la resta d’infraestructures i polítiques socials de la conselleria’ (vídeo). Ho va afirmar en respondre a preguntes de la diputada d’Esquerra Unida Esther Barceló, en seu parlamentària, durant la comissió de Política Social del 4 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any