El govern recorrerà al Suprem contra la imposició d’un 25% d’assignatures en castellà

  • El TSJC manté aquest percentatge en les aules en què un alumne ho demani · El tribunal desestima els recursos de les cinc escoles afectades

VilaWeb
Redacció
30.04.2014 - 19:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern recorrerà al Tribunal Suprem contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer un 25% de les assignatures en castellà en aquelles aules on ho demani un sol alumne. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho ha dit després d’haver tingut coneixement de les interlocutòries del TSJC, sobre les quals s’ha declarart sorpresa per la rapidesa de la decisió. En el recurs, el departament demanarà que se suspengui cautelarment la decisió, esperant que el Constitucional es pronunciï. Si no se suspengués, l’aplicació entraria en vigor el proper 2 de juny.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat els recursos del departament d’Ensenyament i direcció i famílies de les cinc escoles obligades a impartir el 25% de les hores lectives en espanyol en les aules on algun alumne ho demani. Els magistrats consideren que s’ha de garantir l’ús vehicular de l’espanyol a les aules i, ratificant el cop contra la immersió, fixen aquest ús en un 25%.

El TSJC admet que el català és el centre de gravetat del sistema educatiu, però diu que cal aplicar el mandat constitucional d’aplicar un percentatge d’espanyol. Si la Generalitat o les escoles no ho fan, diu la interlocutòria, ho han de fer els tribunals. I és en base a això que estableix el percentatge d’un 25%, ratificant la seva decisió anterior.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any