La Vall omple Bèlgida en defensa de l’escola en valencià

  • Dotze mil persones participen en la 27a Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització de la 27a Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, que aquest dissabte ha omplert de gom a gom els carrers de Bèlgida, ha quantificat en prop de dotze mil les persones que hi han participat.

Enguany ha sigut el CRA Castell de Carbonera l’encarregat d’organitzar la festa per la llengua, per la qual cosa els actes s’han distribuït entre els tres municipis que en formen part. Així, Otos va acollir l’acte de lliurament de la categoria comarcal dels Premis Sambori, i a Beniatjar es va fer la presentació de la Trobada i el lliurament del Premi Benicadell atorgat per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, l’entitat que coorganitza cada any la Trobada. El premi enguany l’ha rebut l’institut ‘Josep Segrelles’ d’Albaida.

Bèlgida ha acollit els actes centrals, que han començat al matí amb una visita guiada a la ruta de les fonts, a la torre de l’antic palau i al Museu Mariano Jornet, i amb una jornada de portes obertes a l’aulari.

Amb una cercavila s’ha iniciat la festa des del parc d’Ausiàs Marc fins al parc d’Enric Valor, on s’hi ha interpretat la Cançó de la Trobada. Exposicions, partides de raspall, visites i un centenar de parades de centres educatius, AMPA, entitats, associacions, editorials i llibreries han animat la 27a edició de la trobada comarcal, acabada amb un concert del grup Rascanya al parc d’Enric Valor.

El batle de Bèlgida, Diego Ibáñez, ha afirmat que ‘les Trobades són punts necessaris de confluència, per comprovar que no estem sols, que som moltíssimes les persones que estem per l’escola pública i en valencià, per això acollir aquesta festa per la llengua és un plaer’.

Escola Valenciana dóna suport a les mobilitzacions de les escoles de la Vall

La Junta Directiva d’Escola Valenciana ha fet aquest dissabte la seua reunió a Otos en senyal de suport a les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent que des del 24 de març mantenen tancaments als col·legis en protesta per l’anunci de supressió d’unitats escolars.

En relació a aquestes supressions, el president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Josep A. Timor, ha declarat que ‘casos com els de les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent són inconcebibles. Són centres d’ensenyament en valencià amb una llarga trajectòria, les comunitats educatives dels centres, l’Ajuntament i els veïns d’Ontinyent demanen seny a la Conselleria d’Educació i que deixe obertes les unitats durant el procés de matriculació que acaba el pròxim dilluns per a veure els resultats de sol·licituds de matrícula. Tot el nostre suport a tantes i tantes famílies i docents que estan organitzant multitud d’activitats constructives entorn de l’ensenyament en valencià mitjançant la Plataforma Prou. El que s’està aconseguint és que estiguem encara més conscienciats per defensar l’educació pública i en valencià. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any