Obre un clon de SeriesYonkis amb el domini .sx

  • Els responsables del portal es plantegen de presentar una demanda

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.03.2014 - 15:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El popular repositori de films i sèries SeriesYonkis va deixar de funcionar correctament ara fa una setmana; tots els vincles del portal porten a una web d’anuncis, en comptes d’anar als continguts requerits. Avui, però, hi torna ha haver una web de SeriesYonkis, amb un domini diferent, .sx (SeriesYonkis.sx) en comptes de .com, que replica la web original amb tots els vincles de films i de sèries que tenia, però amb menys enllaços per a poder-los veure. Segons informa el diari ElDiario.es, els propietaris de SeriesYonkis, Burn Media S.L., han dit que és un clon, que no té res a veure amb la web original i que es plantejen de denunciar la persona que apareix de titular de la nova web.

Aquesta persona és Arseny Alexeyev, un suposat ciutadà rus, segons que explica ElDiario.es. Que afegeix que el domini .sx pertany a l’illa de Sint Marteen, al Carib, és un estat dins del regne dels Països Baixos, després d’un referèndum del 2010.

L’advocat de l’empresa responsable de SeiresYonkis ha parlat amb ElDiario.es, però no ha volgut explicar el perquè del funcionament incorrecte dels enllaços des de fa una setmana.

Els propietaris, doncs, continuen sense donar cap motiu, però és probable que hagin decidit de deixar d’enllaçar films i sèries arran de l’aprovació de l’avantprojecte de llei de propietat intel·lectual espanyola, que preveu penes de fins a sis anys de presó per als responsables de pàgines de vincles a continguts protegits.

La decisió, doncs, no s’hauria adoptat per una ordre administrativa o judicial, tot i que hi ha un cas penal obert contra el portal des del 2 de juny de 2008. Això sí, segons El Mundo, l’11 de febrer la fiscalia va sol·licitar al servidor el tancament cautelar dels portals SeriesYonkis, PeliculasYonkis i VideosYonkis al jutjat d’instrucció número 1 de Múrcia.

SeriesYonkis fou creada per David Martínez i Jordi Tamargo, sota el paraigües de l’empresa Burn Media SL. Ara fa dos anys, la van revendre a Alexis Hoepfner, l’actual propietari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any