Rajoy admet que va enviar Íñigo Méndez a Barcelona a pressionar Reding

  • Va anar a explicar-li 'de què van les coses en aquest país'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.02.2014 - 22:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimarts durant el debat de política general al congrés dels diputats que després que la vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, demanés públicament als governs català i espanyol que negociessin ‘sense línies vermelles’ per resoldre el conflicte, el secretari d’estat per a la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo es va desplaçar a Barcelona per parlar amb ella i explicar-li ‘de què van les coses en aquest país’. Cal recordar que posteriorment, Méndez de Vigo va protagonitzar una sortida de to durant la conferència de Reding a Barcelona, quan va dir, referint-se al catalans, que ‘només els beneits discuteixen els fets’, cosa que va generar una xiulada general a la sala. Vegeu-ne el vídeo:

Rajoy també ha assegurat que ell ha parlat de Catalunya amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso ‘i altres molts dirigents polítics’ sobre aquesta qüestió ‘perquè és la seva obligació com a president del govern’.

Aquesta és la intervenció de Méndez de Vigo a Barcelona diumenge, en què va insultar els catalans i fou escridassat:

Rosa Díez, satisfeta

Rajoy també ha assegurat que ha parlat de Catalunya amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso i altres molts dirigents polítics sobre aquesta qüestió ‘perquè és la seva obligació com a president del govern’. El president espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta a la intervenció de la portaveu d’UPyD, Rosa Díez, que ha assegurat que la vice-presidenta de la UE, Viviane Reding, ha de rectificar en la seva petició perquè l’estat i la Generalitat negociïn per resoldre la crisi política. Per Rosa Díez, no es pot negociar res sense línies vermelles perquè ‘la llei marca les línies vermelles’.

Díez ha agraït al president espanyol que hagi fet un discurs ‘polític i no jurídic’ sobre Catalunya i hagi plantat cara a la consulta. També s’ha ofert a Rajoy per guarir una Espanya ‘que té un organisme cada vegada més debilitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any