La majoria de delegats d’Esquerra Unida, a favor del referèndum encara que no sigui legal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.02.2014 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Unida ha provat d’aprovar aquest cap de setmana una resolució (pdf) sobre el model d’estat segons que, entre més coses, deia que la consulta sobre la independència de Catalunya només es podria fer en el marc legal. El 52,7% dels delegats de la formació espanyola, però, va votar-hi en contra i, segons fonts del partit, ho van fer perquè consideraven que la consulta a Catalunya s’havia de fe rtant sí com no, amb independència del marc legal.

Entre els delegats que van votar en contra de la resolució i que consideren que Catalunya té el dret de decidir hi ha els representants d’Esquerra Oberta, encapçalada per Gaspar Llamazares i altres destacats dirigents com l’ex-coordinadora al Pais Valencià, Glòria Marcos.

La resolució era una proposta de la direcció, que no s’esperava que tingués contestació. El text defensava un estat federal ‘solidari i plurinacional’ i contemplava el dret de decidir dels pobles i de secessió, tot i que quedava clar que el partit no era partidari de la independència de cap dels territoris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any