L’Assemblea de Docents, premi Martí Gasull a la millor iniciativa pel català

  • El guardó de la Plataforma per la Llengua es va lliurar ahir al Born Centre Cultural

VilaWeb
Redacció
05.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Docents de les Illes Balears ha estat guardonada amb el premi Martí Gasull a l’exemplaritat en la defensa de la llengua. El guardó, el va lliurar ahir la Plataforma per la Llengua, en un acte a la sala Moragues del Born Centre Cultural de Barcelona. El premi porta el nom d’un dels fundadors i principal promotor de l’entitat, Martí Gasull

L’Assemblea de Docents va néixer ara fa un any per defensar l’escola pública en català, en resposta a les mesures del govern que pretenien relegar la llengua en aquest àmbit. La Plataforma per la Llengua destaca que l’entitat ‘ha capitalitzat el descontentament d’una societat, ha mobilitzat desenes de milers de persones per l’educació en català, amb adhesions arreu dels Països Catalans’, i que ho ha fet ‘de manera democràtica i pacífica’. Iñaki Aicart, en representació de l’Assemblea, va rebre el guardó de mans del president de la Plataforma, Òscar Escuder.

El premi consta de 3.000 euros i un guardó creat expressament per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment, que ha dissenyat nombroses distincions, com ara la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura.

Juntament amb l’Assemblea de Docents, havien quedat finalistes la Viquipèdia en català i l’escriptor i divulgador d’Elx Joan-Carles Martí. Més de quatre mil persones havien participat en les votacions durant aquestes últimes setmanes. 

El propòsit d’aquesta distinció és de reconèixer la tasca de persones o entitats que hagin contribuït a millorar la situació de la llengua catalana. El premi, possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vol recordar els valors de Martí Gasull i Roig, però també fer que l’exemple de la seva tasca serveixi per a inspirar, i reconèixer, totes aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana. Especialment en un moment en què s’han intensificat els atacs de tota mena contra el català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any