Un 99,5% de vots contraris en la consulta sobre la MAT

  • Més de sis mil participants en les votacions que es van fer a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils

VilaWeb
ACN
27.01.2014 - 08:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un total de 6.001 persones van votar, la meitat dels quals per internet, en la consulta popular organitzada per la Plataforma No a la MAT Selva sobre el projecte de la línia de molt alta tensió i el ramal que afectarà els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils. El 99,5% dels participants hi va votar contra. “És un clamor en contra la MAT, un no rotund, i ens dóna molta energia per poder exigir una reunió urgent amb el govern i Red Elèctrica”, ha assegurat un dels portaveus de l’agrupació ciutadana, Xavi Amat.

En aquest sentit, Amat, ha subratllat que la gran afluència de participants i el clamor en contra de la MAT els ha donat “molta energia” per continuar lluitant i, per això, ja han exigit una reunió urgent amb el govern, el president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller Felip Puig i membres de Red Elèctrica. “Ha estat un clamor contra la línia i ha demostrat la voluntat i interès de la població per poder decidir el seu futur i sobre projectes que els afecten”, ha apuntat el portaveu.

En aquesta línia, Amat ha explicat que els ha “sorprès” com tota la comarca s’ha bolcat en aquesta consulta. “Sempre hem fet una campanya molt popular, amb cercaviles, encesa d’espelmes o altres actes com apagades de l’enllumenat públic i pensàvem que vindria gent més jove però ens hem trobat amb molta gent gran, de 80 i 90 anys, famílies i adults de totes les edats”, ha explicat Amat. Entre els assistents s’hi ha pogut veure el diputat de la CUP, Quim Arrufat, el Jordi Tardà o diversos monjos budistes que viuen a la comarca en dues agrupacions. Abans d’acabar la consulta, una altra de les portaveus de l’entitat, Beth Galí, ha avançat que la iniciativa social era el començament d’una lluita que comptaria amb nombroses accions reivindicatives.

‘La consulta és només el començament de la lluita, tots els pobles estan dempeus contra la infrastructura; esperem que a partir d’ara els polítics ens escoltin i puguem aturar el projecte’, va explicar la portaveu de l’entitat, Beth Galí.

Ja fa anys que el projecte per a unir la península Ibèrica amb la resta d’Europa a través d’una línia de 440.000 volts topa amb la resistència de molts habitants i municipis afectats pel traçat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any