Creix significativament el suport a la independència d’Escòcia

  • En tan sols quatre mesos passa del 32% al 37%, segons un sondatge · El no a la independència perd força i baixa del 49% al 44%

VilaWeb
Redacció
26.01.2014 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La distància favorable al no a la independència que mostraven fins l’estiu passat els sondatges es va escurçant com més va més. En pocs mesos el suport a la independència ha guanyat cinc punts, tants com n’ha perdut l’unionisme. En una enquesta de l’empresa ICM encarregada pel govern escocès, de la qual es fa ressò avui el diari The Scotsman, el suport a la independència passa del 32% del setembre al 37% actual. Aquest augment es correspon amb un descens exactament proporcional del no a la independència, que passa del 49% del setembre al 44% actual, encara set punts superior al vot favorable.

El sondatge fa l’exercici de calcular quin seria el resultat definitiu una vegada extret el percentatge d’indecisos, un 19%. Aleshores, el sí a la independència té un suport del 46% el del no un 54%.

Però l’estudi va encara més enllà i fa l’exercici de preguntar als indecisos de quina opció són més a prop. Aleshores la distància encara disminueix més. El càlcul resultant d’aquest exercici és d’un 47% del vot favorable a la independència contra un 53% dels partidaris de mantenir-se dins el Regne Unit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any