Compromís i MÉS defensen que els catalans puguin exercir el dret de decidir

  • Enric Morera: 'La democràcia està per sobre de la constitució'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2013 - 19:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició MÉS per Mallorca valora positivament l’acord sobre la data i la pregunta ‘per a permetre que els ciutadans exerceixin el dret de decidir en una consulta d’autodeterminació’. Alhora insta el govern espanyol a permetre que es faci la consulta i ‘a respectar l’exercici de llibertat i de democràcia del poble de Catalunya’. 

Per una altra banda, el síndic de Compromís, Enric Morera, diu que no s’ha de tenir por de la democràcia ni de consultar la ciutadania, i per això es manifesta molt preocupat amb la reacció del govern espanyol contra l’acord sobre la pregunta i la data de la consulta. ‘Em preocupa molt la manca de voluntat negociadora de l’estat espanyol. La democràcia està per sobre de la constitució, i s’ha de poder consultar dins d’un procés reglat’, diu. 

Morera troba una ‘solució correcta’ l’acord a què s’ha arribat, i retreu al govern espanyol que encara pensi com al segle XIX: ‘Cal fer un pas endavant per a connectar la realitat institucional amb la del poble. […] M’agradaria que l’estat espanyol tingués més cultura democràtica, com ha demostrat el Regne Unit amb Escòcia.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any