La revisora que va fer baixar dos passatgers perquè eren catalans amenaça de denunciar-los

  • 'Tinc mania als catalans, i ara pels meus collons que baixeu', els va dir · Els dos passatgers són un avi i un nét i anaven amb un Talgo

VilaWeb
Redacció
11.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La revisora de Renfe que dijous passat va fer baixar un avi i un nét a Montcada i Reixac pel fet de ser catalans amenaça de presentar una denúncia contra l’home per injúries. Ella mateixa va explicar ahir a VilaWeb que havia posat el cas en mans d’un advocat i que tenia uns testimonis que avalaven la seva versió dels fets. A més, segons ella, el Talgo de Barcelona a Girona amb què viatjaven no hi para, a Montcada.

En efecte, el Talgo no hi para. Els familiars del passatger afectat, Josep Maria Sagrera, un gironí de setanta-dos anys, ho van comprovar després; el cas és que, segons que expliquen a VilaWeb, fou la revisora que va avisar el maquinista perquè parés a Montcada, on va fer baixar Sagrera i el seu nét, de quatre anys. ‘Tinc mania als catalans, i ara pels meus collons que baixeu’, els va etzibar.

La revisora diu que no té per costum parlar d’aquesta manera, i que aquestes explicacions són injurioses. La família ha presentat una queixa a Renfe, que obrirà un expedient informatiu pels fets denunciats.

‘Pels meus collons que baixeu!’

Dijous, Josep Maria Sagrera va anar a buscar el seu nét a Barcelona, on viu amb els seus pares, per portar-lo amb tren, perquè li agraden molt els trens. Van agafar un Talgo en direcció a Girona. Quan eren a l’altura de Passeig de Gràcia, la revisora els va demanar els bitllets. Ell li va preguntar, en català, si el nen havia de pagar i la revisora li va contestar, de mala manera ‘i molt enfadada’, que des d’aquest any tots els nens pagaven. Va demanar si podia pagar amb targeta. Com que no ho podia fer, va buscar canvi, mentre s’anava posant cada vegada més nerviós. El vagó anava gairebé buit, amb tan sols tres o quatre passatgers més. Una dona fins i tot es va oferir a pagar el bitllet del nen. Finalment, Sagrera va poder aplegar els diners que li calien, catorze euros, i quan els hi volia pagar la revisora li va etizbar, en castellà: ‘Doncs ara no em dóna la gana. Tinc mania als catalans i pels meus collons que baixa.’ Va fer aturar el tren a Montcada i Reixac i els va fer baixar.

Aquest veí de Girona demana a Renfe els diners del seu bitllet i els catorze euros que va donar a la revisora pel bitllet del nen, a més de danys i perjudicis per haver hagut d’esperar molta estona que passés el tren següent (dijous hi havia vaga de Renfe) i per l’estona que van perdre fent dos transbordaments fins a arribar a Girona, dues hores i mitja més tard que no preveia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any