Marc Garcia, guardonat amb el Xavier Montsalvatge de la Fundació SGAE

  • El compositor de Castelló de Rugat va recollir el premi dilluns passat

VilaWeb
Redacció
27.11.2013 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marc Garcia Vitòria (Castelló de Rugat, 1985) ha estat guardonat amb el premi Xavier Montsalvatge, primera categoria del XXIV Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2013, amb l’obra ‘Alias’. Es tracta d’un reconeixement que convoca conjuntament la Fundació SGAE i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) i que està dotat amb 6.000 euros. El premi es va lliurar dilluns passat al Museo Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.

Per al jove músic de Castelló de Rugat, ‘guanyar un premi d’aquesta categoria és un autèntic honor’. ‘Espere que el guardó ajude a donar més visibilitat al meu treball i que persones que no em coneixien, seguisquen ara la meua trajectòria’, ha afegit. El compositor, que viu actualment a cavall entre París i Ginebra, assegura que el més rellevant del certamen ha estat ‘l’altíssim nivell de les obres finalistes, el bon ambient entre els autors i l’excel·lent interpretació, a càrrec del ensemble Prémer, en l’Auditori del Reina Sofia’.



El Premi Joves Compositors es va crear en 1987 per a estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves creadors fins a 35 anys, i amb el propòsit de contribuir al desenvolupament i coneixement social de nous llenguatges, tendències i maneres d’expressió musicals.

Marc Garcia ha estudiat a l’ESMUC de Barcelona, a la Haute École de Musique de Ginebra i a l’Institut de Recerche et Coordination Acoustique/Musique de París becat per Fundació la Caixa. Les seues obres han estat interpretades per conjunts com els ensembles Intercontemporain, Divertimento o Trio de Màgia, i ha rebut encàrrecs d’institucions com el Ministeri de Cultura francès o la BBC Scottish Symphony Orchestra. En l’actualitat és assistent de la classe de composició de la Haute École de Musique de Ginebra i desenvolupa una investigació en l’Institut de Recerche et Coordination Acoustique/Musique sobre l’orquestració assistida per ordinador i en temps real

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any