El govern, convençut que hi haurà acord de via, data i pregunta abans de final d’any

  • Homs pronostica 'tota mena de vaivens i tensions' fins al final però diu a l'estat que 'no pateixi', que hi haurà pacte

VilaWeb
ACN
26.11.2013 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, veu bé que hi hagi un ‘acord global’ sobre via, data i pregunta de la consulta, i s’ha mostrat convençut que es tancarà abans que acabi l’any. Al seu parer, que la via es voti el 4 de desembre o més endavant és ‘secundari’. ‘Jo recomanaria al govern espanyol que no pateixi, que ens deixi fer, que a final d’any Catalunya es posarà d’acord’, ha pronosticat, tot i que també ha augurat que hi haurà ‘tota mena de vaivens i tensions’ fins al final. ‘Que no es facin il·lusions’, ha afegit dirigint-se encara a l’estat, de qui espera que tradueixi la ‘ironia’ amb què parla del procés en una ‘resposta responsable’.

En compareixença de premsa després de la reunió del consell executiu, Homs ha volgut treure ferro a la decisió de pactar globalment via, data i pregunta, i ha insistit que allò important era que hi hagués acord abans de final d’any. ‘Esperem que aleshores aquesta ironia fina de Sáenz de Santamaría es tradueixi en una resposta responsable’, ha dit. 

El conseller ha remarcat que potser el PP se sorprenia que a Catalunya hi hagués un sistema polític ‘més ric’, i per tant ‘més complex’, però s’ha mostrat convençut que hi haurà un pacte malgrat hi hagi ‘tota mena de vaivens i tensions fins a l’últim minut’. ‘No li donarem aquesta satisfacció al govern espanyol’, ha ironitzat.

No vol comparar amb Escòcia

Preguntat per la presentació del Llibre Blanc de la Independència escocès, Homs ha argumentat que hi havia qüestions on Catalunya es podia emmirallar, però que unes altres no eren comparables. Ha citat dues diferències: que el procés català no l’encapçalava només un partit, com passa a Escòcia, i que el govern ja havia encarregat un conjunt d’informes al Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre els escenaris de futur que hauria d’afrontar Catalunya. 


Informació relacionada:

El govern català es planta contra Intereconomía i 13TV

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any