Un impressionant mural d’espelmes tanca el Correllengua del Palau d’Anglesola

  • El record de Miquel Martí i Pol, present en tots actes

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un impressionant mural, format per 2.400 espelmes dibuixant el perfil dels Països Catalans integrat dins d’una estelada, va cloure el Correllengua del Palau d’Anglesola. Els actes preparats per l’ANC del Palau van començar, però, al matí amb la pintada de quatre murals reivindicatius.

Al ja existent a la plaça Catalunya, recordant els 300 anys de resistència del poble català, que es va refer per la festa, ara qui entri al Palau per l’avinguda de Montserrat o la carretera de la Novella trobarà uns murals reivindicatius amb textos de Miquel Martí i Pol, del que el Correllengua 2013 ha recordat els deu anys de la seva mort. A més a més, a la plaça Abadia, un altre mural amb el lema “Llengua, Cultura, Llibertat”, pintat també al matí, va servir per les activitats infantils de la tarda. Els joves del Palau el van acabar de pintar, deixant impresa la marca del palmell de la mà, pintat de groc (al que s’hi van afegir algun adult pintant-hi la planta del peu).

En aquest mateix indret hi va haver l’actuació de la Colla Bastonera de l’Arreu de Mollerussa al so dels Grallers de Bellpuig. La lectura d’un poema de Miquel Martí i Pol per part d’una representant de l’Associació de Dones del Palau va servir per donar inici a la cercavila amb una gran senyera a la capçalera. A la plaça Catalunya es va cantar l’himne nacional de Catalunya davant de l’estelada que hi ha plantada. La cercavila va seguir pels murals reivindicatius fins la plaça Generalitat.

Mural d’espelmes

Un berenar va donar la benvinguda als participants a la cercavila, mentre s’enllestia i encenia el gran mural d’espelmes. La lectura del Manifest del Correllengua per part de l’hereu i la pubilla del Palau, a la llum del mural, va tancar el Correllengua.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any