Montoro tanca totes les portes a la consulta per ‘tranquil·litzar’ Rosa Díez

  • 'La constitució defineix la indissolubilitat d'Espanya, i per tant no hi ha res a discutir', diu el ministre espanyol

VilaWeb
ACN
16.10.2013 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha dit avui al congrés que la constitució espanyola es faria complir a Catalunya i que no hi hauria cap consulta. Arran d’una qüestió de la presidenta d’UPyD, Rosa Díez, li ha respost: ‘La constitució defineix la indissolubilitat d’Espanya, i per tant no hi ha res a discutir.’

Prèviament, Díez havia presentat una interpel·lació urgent en què acusava el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de covardia, i demanava al govern espanyol que reaccionés contra el procés sobiranista de Catalunya i fes complir la llei.

El ministre ha garantit que el govern espanyol imposaria ‘la primacia de la llei’ que ‘garanteix els drets i llibertats’ dels espanyols: la constitució. I el debat sobiranista ‘té l’abast que té’ perquè ‘ningú no pot pretendre vulnerar la constitució del 1978’.

Ha dit que cap canvi del marc constitucional no havia de passar pel congrés i ha recordat que el govern espanyol ja havia recorregut al Tribunal Constitucional contra la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya.

Montoro ha recordat que la constitució recollia la ‘indissolubilitat d’Espanya’ i per tant no hi havia res a discutir. Qualsevol proposta en aquesta direcció, ha dit, ha de seguir els passos de la proposta del pla Ibarretxe i presentar-se al Congrés dels Diputats, on ‘també morirà’.

Montoro també ha garantit que no hi hauria cap consulta a Catalunya perquè qualsevol canvi en la sobirania popular s’ha de consultar a tota la ciutadania espanyola. ‘I com que no es consultarà mentre hi hagi aquestes majories parlamentàries jo transmeto tranquil·litat i confiança en el compliment de la constitució.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any