Prohibida la manifestació feixista del 12 d’octubre a Sants

  • Ho ha anunciat el conseller d'interior · Sí que podran manifestar-se de la plaça d'Espanya fins a Montjuïc

VilaWeb
Redacció / ACN
09.10.2013 - 10:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat al Parlament de Catalunya que no autoritzaria la manifestació feixista del 12 d’octubre entre la plaça de Sants i la plaça d’Espanya. En canvi, sí que podran marxar de la plaça d’Espanya fins a Montjuïc. Espadaler, que responia a una pregunta del diputat de la CUP David Fernàndez, ha dit que la decisió s’havia pres d’acord amb els mossos d’esquadra i la policia espanyola.

Espadaler ha indicat que la decisió s’havia pres en base als informes coincidents entre els mossos d’esquadra i la guàrdia urbana per tal de garantir la seguretat ciutadana. Com ha estat habitual des dels anys 80, els manifestants sí que podran començar la mobilització a la plaça d’Espanya i pujar a Montjuïc. ‘Amb això entenem que equilibrem l’exercici del dret a la manifestació i posem una frontera fina perquè l’ordre públic sigui garantit’, ha explicat. Espadaler ha explicat que la decisió seria comunicada als convocants de la manifestació aquest mateix dimecres.

El conseller ha manifestat la ‘preocupació’ del govern amb aquesta manifestació convocada per formacions feixistes com Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional o Democracia Nacional. Per això s’ha pres la determinació de no autoritzar el tram més urbà de la mobilització que havia de transcórrer entre la plaça de Sants i la plaça d’Espanya.

Espadaler havia estat interpel·lat pel diputat David Fernández, que li havia demanat explícitament que no autoritzés l’extrema dreta a manifestar-se a Barcelona el proper 12 d’Octubre, coincidint amb el Dia de la Hispanitat. ‘No és suficient que els convocants de Sants-Montjuïc hagin anunciat que recorreran al terrorisme i a la sang contra la independència del nostre país? O que diguin que aniran a caçar a ‘perros catalufos’?’, ha preguntat Fernández, que ha recordat els nombrosos assassinats que l’extrema dreta ha provocat i ha posat l’exemple de Guillem Agulló.

La convocatòria ultra

La coordinadora España en Marcha havia convocat els manifestants a la plaça de Sants per anar fins a Montjuïc. España en Marcha aplega la Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional. És a dir, els grups que van assaltar la delegació de la Generalitat a Madrid l’Onze de Setembre. A diferència d’anys anteriors, que es concentraven a Montjuïc, dissabte es volien trobar a les onze del matí a la plaça de Sants, i marxar pel carrer de Sants, la plaça d’Espanya, l’avinguda de Maria Cristina i la plaça de Sant Jordi fins a Montjuïc. Ja fa dies que aquestes formacions ofereixen places d’autobús d’anada i tornada de Madrid a Barcelona per trenta euros. I havien publicat un vídeo de convocatòria amenaçador.

PxC convoca a la plaça de Catalunya

Fa uns quants dies que militants neonazi del Casal Tramuntana surten a repartir fulletons per Barcelona, Badalona, Santa Coloma, l’Hospitalet de Llobregat, i a fer-hi pintades sobre el 12 d’octubre amb inscripcions com ‘Catalanitat és hispanitat’. Aquest grup ha fet una crida a anar dissabte a la plaça de Catalunya, on hi ha convocada la concentració unionista per part de PP i Ciutadans, la plataforma ‘Som Catalunya, somos España’ i també Plataforma per Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any