Continuen les mostres de suport del País Valencià amb la vaga docent a les Illes

  • La periodista Amàlia Garrigós i l’actor Josep Manel Casany han llegit un manifest signat per personalitats, sindicats, partits i entitats cíviques

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.10.2013 - 18:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sindicats, partits, personalitats i col·lectius cívics del País Valencià han presentat avui un manifest de suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes. La lectura del manifest ha anat a càrrec de la periodista Amàlia Garrigós i l’actor Josep Manel Casany. Els signants del manifest han volgut que foren aquests representants de la cultura qui se n’encarregaren de la seva presentació, per a ressaltar la importància de la presència del català als mitjans de comunicació i als espais culturals en general, com a transmissors informals de l’educació.

A l’acte Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià, a més de valorar les anteriors mobilitzacions de suport a la vaga, dutes a terme al llarg del País Valencià, ha denunciat que l’atac a la llengua a les Illes no és una acció descoordinada, aillada, sinó que s’ha de valorar dins del marc de les continues agressions que també patim en la nostra llengua ací.

Finalment, Gemma Pasqual, vice-presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha relatat el llistat d’adhesions realitzades fins ara al manifest, i que provenen de partits, associacions i sindicats, aixó com de personalitats del món de la cultura. I tractant-se d’una vaga del món educatiu, ha anunciat que ara començarà una campanya d’adhesions de centres d’ensenyament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any