Nou error diplomàtic espanyol: prohibir a la OSCE monitoritzar una manifestació a Madrid

  • L'Organització de Seguretat i Cooperació a Europa, una institució internacional clau en la defensa dels drets humans, desconcertada per l'actitud espanyola

VilaWeb
Redacció
28.09.2013 - 18:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’OSCE, Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, ha emès un poc habitual comunicat criticant les autoritats espanyoles per prohibir la presència d’observadors seus en la manifestació anti-monàrquica que es fa avui a Madrid.

L’ambaixador Janez Lenarčič, director de l’Oficina pels Drets Humans de l’OSCE ha criticat durament el govern espanyol per la seva posició. Segons Lenarčič Espanya, com a estat membre de l’OSCE està obligat a garantir el dret de manifestació i la presència de monitors internacionals en aquest tipus d’esdeveniments és la millor manera de demostrar que ho fa.

Fins ara mai les autoritats espanyoles havien denegat el permís a l’OSCE per a vigilar i informar sobre el desenvolupament d’un acte a l’estat espanyol. L’OSCE es declara alarmada ‘pel sobtat canvi d’actitud’ i recorda que el darrer any ha fet actuacions semblants en 18 estats europeus, sense cap problema. 

L’OSCE és l’organització inter-governamental més important del món pel que fa a temes de seguretat i drets humans. En formen part tots els estats europeus excepte Macedònia, Txèquia i Eslovàquia i també participen de les seves activitats, com a observadors, països de la resta del món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any