La tertúlia proscrita

Una diputada del PP amenaça de retirar la custòdia dels fills als pares que s’afegeixin a la vaga

  • Molts pares i mares fan torns amb els mestres per evitar que perdin tant de sou

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les assemblees de mares i pares de les Illes s’han posat d’acord per fer torns de vaga amb els mestres. L’objectiu és que la protesta, que fa una setmana i mitja que dura, no costi tants diners als docents. Així doncs, hi haurà dies que els pares no duran els nins a l’escola i uns altres en què els mestres faran vaga. En aquest context, ahir la diputada del PP Ana Maria Aguiló va amenaçar aquests pares i mares que ajudaven els mestres i els va dir que podien perdre la custòdia dels fills.

‘Els pares tenen l’obligació de portar els nins a l’escola; altrament, el Tribunal de Menors té la potestat de retirar-ne la custòdia’, deia Aguiló a Twitter, citant un article del diari El Mundo Baleares.

I després encara afegia: ‘Una cosa és no portar els nins en un centre en senyal de protesta, i una altra és el “homeschooling”, que recordo que a Espanya és il·legal.’ S’anomena ‘homeschooling’ l’ensenyament dels fills íntegrament a casa, sense tenir en compte l’escola.

Molts pares i mares, en tot de municipis de les Illes, han començat a fer campanya per buidar les aules d’alumnes. Entre demà i demà passat es preveu que aquesta campanya arribarà al gruix de les escoles on se segueix la vaga indefinida.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any