El govern balear, escridassat en l’obertura del curs universitari

  • Milers de manifestants protesten davant la UIB contra el decret de llengües · Bauzá i la consellera no s'atreveixen a assistir-hi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.09.2013 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler llarg de manifestants s’han aplegat davant de l’edifici Son Lledó de la Universitat de les Illes Balears equipats amb samarretes verdes per demostrar el suport a la vaga indefinida que va començar dilluns a escoles i instituts contra el decret de llengües. A dins s’hi feia l’acte solemne d’obertura del curs acadèmic, al qual han assistit representants del govern i del PP, però no pas el president José Ramón Bauzá ni la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, tot i que havien de presidir l’acte. A última hora han anunciat que no hi assistirien. 

Des de dins l’edifici s’han pogut sentir els crits dels centenars de manifestants demanant la dimissió de Bauzá. Fora al carrer, a més de consignes i xiulets, hi havia pancartes com ‘Sóc pare. Gràcies, mestres, per la lluita’ o ‘Ara resulta que per aprendre anglès s’ha de fer matemàtiques en castellà’. A més, han col·locat un gran llaç verd a terra i han cantat ‘L’Estaca’. 

A banda aquesta protesta a Palma, ‘l’onada verda’ també s’ha fet veure en més punts de les Illes, com ara davant l’Ajuntament de Maó (Menorca) o el de Sant Josep (Eivissa).

 

Informació relacionada:

Biel Majoral: ‘Els mestres han començat la quarta Germania contra l’abús de poder’

El rector de la UIB s’ofereix com a mitjancer entre el govern i la comunitat educativa

Els directors d’escola balears i els inspectors demanen la mediació de la universitat 

El govern Bauzá, inflexible ‘per molt que cridin al carrer’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any