Ona Carbonell: ‘Si hagués de triar entre la selecció espanyola i la catalana, triaria la catalana’

  • La medallista de natació sincronitzada diu que, si hagués pogut, hauria anat a la Via Catalana

VilaWeb
Redacció
17.09.2013 - 08:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ona Carbonell (Twitter) s’ha expressat clarament a favor de les seleccions catalanes. La nedadora de sincronitzada és una de les estrelles mundials d’aquesta modalitat i en els últims mundials de natació, celebrats a Barcelona, va guanyar tres medalles de plata i quatre de bronze amb la selecció espanyola. Però ahir, en una entrevista al programa Directe 4.0 de Ràdio 4, va dir: ‘Si hagués de triar entre competir amb la selecció espanyola o la catalana, triaria la catalana’.

Carbonell fou una de les esportistes que va donar suport a la candidatura de Madrid 2020 a Buenos Aires. Però va afegir: ‘Vaig donar suport a la candidatura de Madrid, però si hagués estat a Barcelona, hauria anat a la Via Catalana’.

La nedadora s’afegeix a un reduït grup d’esportistes d’elit que s’han pronunciat a favor de les seleccions catalanes i de la independència de Catalunya, com el jugador d’hoquei Àlex Fàbregas i la jugadora de bàsquet Helena Boada, que va renunciar a jugar a la selecció espanyola perquè no ho podia fer amb la catalana, ha obtingut la ciutadania eslovena i juga amb la selecció d’aquest país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any