Llibertat amb càrrecs per als feixistes que van atacar a la delegació de la Generalitat a Madrid

  • Un dels individus és cosí del ministre de Defensa · També és cunyat del representant espanyol a la UE i de la secretària general del CNI

VilaWeb
Redacció
13.09.2013 - 18:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid ha decretat llibertat provisional amb càrrecs per als onze detinguts que van ser posats a disposició judicial per l’assalt feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid. Un dotzè detingut va ser alliberat per la policia directament. El jutge els imputa la comissió de delictes de lesions, atemptat i amenaces i els ha imposat la prohibició d’apropar-se a menys de cent metres del Centre Cultural Blanquerna de la delegació de la Generalitat a Madrid, on s’estava celebrant l’acte institucional de la Diada. L’assalt va tenir un balanç de cinc ferits lleus, entre els quals una nena.

Tots ells van ser arrestats durant la nit de dimecres i dijous i el mateix dijous. Els sis primers als seus domicilis de Madrid, Móstoles, i Ajalvir, entre els què hi havia Íñigo Pérez de Herrasti Urquijo, (1957), un històric dirigent d’Alianza Nacional que ja va ser condemnat l’any 2000 a 14 anys de presó per tinença d’armes i material inflamable (pretenia atemptar, juntament amb tres nazis més, contra familiars de presos d’ETA quan es desplacessin a Madrid).

La resta són membres d’aquest mateix partit o de Democracia Nacional i la Falange, alguns amb antecedents. Al llarg de la tarda de dijous es van lliurar a la Policia sis autors més de l’assalt i tots van ser posats a disposició judicial entre el vespre de dijous i el matí d’aquest divendres.

Un dels individus és cosí del ministre de Defensa

El senador del PNB Iñaki Anasagasti ha estat un dels primers aquesta nit a fer piulets a Twitter remarcant les relacions familiars d’Íñigo Pérez de Herrasti, un dels caps dels atacants a l’acte oficial de la Diada a Madrid (amb jaqueta blau marí). Pérez de Herrasti, que és un dels dotze detinguts, no és un personatge marginal sinó d’algú molt ben connectat.

Pérez de Herrasti és cosí del ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenes, i cunyat d’Íñigo Méndez, antic eurodiputat del PP i actual secretari d’estat per a la Unió Europea. Una germana de Méndez, Beatriz, és la secretària general del servei espanyol d’espionatge, el CNI, a la pràctica, la número 2 de l’organisme (nomenament al BOE).

Íñigo Pérez de Herrasti és fill d’un Grande d’Espanya, Ramón Pérez de Herrastri i Narváez, XIV marquès d’Albaida, i de Begoña Urquijo i Álvarez de Eulate, una de les filles del marquesos de Bolarque. La seva mare va ser durant anys tresorera d’Alianza Popular, el partit predecessor de l’actual PP.

Pérez de Herrasti fa molts anys que forma part del nucli de la ultradreta espanyola, com a líder d’Alianza Nacional i impulsor de la plataforma Asamblea de Unidad Nacional. L’any 2000 va ser detingut i condemnat a quatre anys i mig anys de presó per possessió d’armes i material per a fabricar explosius. Tenia l’objectiu d’atemptar contra familiars de presoners d’ETA que viatjaven a Madrid, als centres penitenciaris.

(Aclariment posterior: Anasagasti ha fet els piulets tot seguint les informacions publicades per Kim Aulet des del compte @elsomatent.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any