L’Estelània s’instal·la a les festes de Gràcia

  • La primera fira independentista de Catalunya arriba avui a Barcelona, amb més de 40 expositors, escriptors de renom i l'estelada d'espelmes més gran que s'ha fet mai

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fira independentista Estelània arriba a Barcelona en la seva onzena edició. I ho fa amb motiu de la Festa Major de Gràcia, que va començar ahir. Sense deixar de banda l’aire festiu que aquests dies omple els carrers de la vila, la primera fira independentista de tot Catalunya pretén obtenir la màxima participació i reivindicar la causa que l’ha fet néixer. La fira compta amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En aquesta ocasió, s’instal·larà per primera vegada a la ciutat de Barcelona, concretament a la Travessera de Gràcia amb Bailèn, des d’avui fins diumenge. Amb més de quaranta expositors, s’hi podran trobar tot tipus de productes independentistes, des de samarretes, artesania, gastronomia, llibres, joies i fins i tot productes eròtics. I tot ofert per associacions, empreses i artesans involucrats en el moviment independentista.

A l’Estelània, a més, hi col·laboraran escriptors catalans que han publicat llibres sobre la història de Catalunya, com ara Víctor Alexandre, que signarà el llibre ‘Trifulkes de la Katalana Tribu‘ avui i dissabte, de 19.00 a 21.00 hores. Anna Riera hi serà avui, a la mateixa hora, per signar les ‘1001 curiositats de la Independència de Catalunya‘. També Ramon Gasch i Andreu González coincidiran amb Riera i Alexandre per signar exemplars de ‘Bon cop de falç’. 

L’Estelània va néixer el 6 d’abril proppassat, amb l’objectiu de voltar per tots els municipis del territori català. La primera edició va tenir lloc a Arenys de Munt. I la desena i darrera es va fer a Palafrugell, el 10 d’agost, coincidint amb l’assaig de la cadena humana del municipi.

El repte: l’estelada de 7.500 espelmes

El final de la fira serà d’allò més emotiu. A les 21.30 del vespre de diumenge s’encendran tot d’espelmes que dibuixaran una estelada de llum de colors que pretén ser la més gran que s’ha fet fins ara. L’objectiu és enlluernar la plaça de Joanic i el carrer de Pi i Margall amb 7.500 espelmes, que s’apagaran a les 23.30.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any