El CCN replica a Navarro que empreses de tot el món han anunciat inversions a Catalunya

  • Acusa al dirigent del PSC de parlar sense dades

VilaWeb
Redacció
12.08.2013 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Cercle Català de Negocis acusa el primer secretari del PSC, Pere Navarro, de parlar sense dades sobre les inversions estrangeres a Catalunya. En un comunicat, l’entitat replica al socialista que des de la passada Diada, empreses de tot el món han anunciat que invertiran 2.400 milions d’euros a Catalunya i publica un informe (pdf) per rebatre Navarro, que dissabte va dir que el procés sobiranista espantava als inversors estrangers. 

El CCN considera les declaracions de Navarro ‘una decepció més’, però diu que no és nova, perquè el PSC ha optat per una ‘deriva contra el procés sobiranista, allunyant-se del clam del seu poble’ per defensar, en canvi, postures ‘més pròximes a la dreta catalana i espanyola’.

Segons el Cercle, 46 corporacions multinacionals han anunciat grans inversions de sectors tan diversos com les tecnologies de la comunicació, la moda, la distribució, el financer o l’automobilístic, i de procedències diverses com el Japó, Holanda, Brasil i els Estats Units. Aquesta projectes, diu aquests informe, suposen la creació de 9.000 llocs de treball i estan enfocades a àmbits considerats de valor afegit mitjà-alt. 

Tot i que el CCN reconeix que moltes multinacionals han traslladat a Madrid la seva seu per ‘l’efecte capitalitat’, Catalunya és la segona millor regió d’Europa després de North Westfalia (Alemanya) i la tercera més atractiva per darrere del Gran Londres i l’Ille-de-France. Són dades de l’FDI Europen Cities and Regionsdel 2012-13.

Per al CCN, la demanda catalana d’un estat propi no té cap efecte negatiu sobre les inversions estrangeres a Catalunya. De fet, opinen que l’efecte capitalitat que ara exerceix Madrid quedaria neutralitzat i el país es convertiria en un pol d’atracció per a més multinacionals que, per manual operatiu, sempre obren seu a nous països. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any