Indignació per l’indult al Marroc d’un pederasta espanyol, a petició del rei Juan Carlos

VilaWeb
Redacció
03.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La publicació de la llista d’indults de presos espanyols del Marroc ha causat una forta polèmica perquè hi figura un pederasta que havia estat condemnat a trenta anys de presó. Segons que informa Europa Press, citant fonts de les cases reials espanyola i marroquina, el rei Mohamed VI va configurar-la tenint en compte les peticions del rei Juan Carlos. 

Mohamed VI va anunciar-ho dimarts quan celebrava la ‘festa del tron’. La decisió ha provocat tanta indignació que ahir es van convocar manifestacions a Rabat, la capital del país, per protestar-hi en contra. Arran de la polèmica, el ministeri d’Afers Estrangers espanyol ha dit que han estat les autoritats marroquines les encarregades d’elaborar la llista. Sigui com sigui, el cas és que Juan Carlos va visitar el Marroc fa pocs dies, a mitjan juliol. 

D’una altra banda, el ministre de Justícia marroquí ha confirmat que aquest ciutadà espanyol havia estat condemnat a presó per haver abusat d’onze menors d’edat. També ha dit que el pederasta no pot tornar al Marroc mai més. L’advocat de les víctimes ha explicat a l’agència Reuters que l’indultat és un jubilat que tenia dos pisos a Kénitra (Marroc) i que fa tres anys es van localitzar uns vídeos on es veia com abusava de nens d’entre quatre i quinze anys. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any