L’oposició envesteix Mariano Rajoy

  • Rubalcaba li demana 'un acte de generositat' · Duran diu que l'explicació és insuficient · Coscubiela el titlla de corrupte · Alfred Bosch: 'Delenda est Rajoy!' · Baldoví exigeix eleccions avançades

VilaWeb
Redacció
01.08.2013 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que el president del govern espanyol s’ha quedat sense autoritat per a continuar governant després d’haver emparat il·legalitats durant més de vint anys al Partit Popular, i és per això que li ha demanat que ‘marxi i que tingui un acte de generositat amb un país que no pot patir pel fet de tenir al capdavant un president com vostè’.

Per Rubalcaba, Rajoy ‘fa mal a Espanya’ perquè ha comparegut al congrés per mirar de salvar-se i no per parlar del cas Bárcenas. Des del PSOE consideren que el president espanyol ‘no hi ha anat voluntàriament, sinó que l’hem hagut de portar’.

Duran diu que les explicacions no són suficients

El portaveu de CiU al congrès ha intervingut per dir que la compareixença de Rajoy ha arribat tard i sota la pressió de la ciutadania i ha exigit al president espanyol ‘una actitud exemplar’. Per a Duran és evident que ‘la majoria de ciutadans creuen Bárcenas’ i això obliga Rajoy a tenir en compte la protesta de les forces polítiques presents al parlament.

Duran també ha recordat a Rajoy que ara demana la pressumpció d’innocència però que això no ho va fer pas fa uns mesos quan hi havia acusacions falses contra Artur Mas i Jordi Pujol.

Coscubiela li diu corrupte

El diputat d’ICV, Joan Coscubiela, ha estat molt dur amb Rajoy. Li ha etzibat: ‘Sense el seu consentiment, el delinqüent Bárcenas no existiria.’ I tot seguit li ha demanat que dimiteixi. 

Coscubiela, a més, ha acusat al Partit Popular de corrompre tot allò que toca i ha anomenat dues vegades corrupte el president espanyol: ‘Vostè és políticament un corrupte pel seu comportament.’

Quan el president de la cambra, Jesús Posada, ha exigit a Coscubiela que no ofengués i vigilès els seu llenguatge. Llavors Coscubiela li ha demanat un sinònim de ‘corrupte’ i ha dit que, com que no n’hi ha cap, ‘les coses s’han de dir pel seu nom’.

Entre els forts aplaudiments que han provocat les paraules de Coscubiela, també hi ha hagut crits d’indignació. Fins i tot un diputat del PP l’ha titllat de ‘canalla’ i ‘imbècil’. 

Alfred Bosch: ‘Delenda est Rajoy!’

El representat d’ERC, Alfred Bosch, ha fet també un discurs dur amb el president espanyol, que ha començat adaptant la coneguda frase sobre la caiguda de Cartago, reconvertida en un ‘Delenda est Rajoy!’, que ha aixecat murmuris i protestes entre els diputats del PP. 

Bosch ha interrogat Rajoy preguntant-li si realment pensava que era creïble el seu argumentari. I afirmant que si era així i Bárcenas l’havia enganyat durant vint anys aleshores la credibilitat del president espanyol era nul·la. Bosch li ha dit que això el situava en el límit mateix de la intel·ligència.

Al final del seu discurs li ha demanat que llegís la carta que li havia enviat Artur Mas, en referència a la convocatòria de la consulta, i la respongués. 

Joan Baldoví demana eleccions avançades

El diputat per Compromís Joan Baldoví també ha intervingut amb el mateix to dur que ha usat tota l’oposició. Li ha dit que a la pregunta de si la gent creia un delinqüent o a ell la resposta de la població era evident: creu Bárcenas.

Baldoví, constantment interromput pel president de la cambra per tal que acabés el discurs, ha exigit eleccions avançades i ha demanat la unitat de l’oposició per a aconseguir-les.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any