El govern activa un portal sobre transparència i rendiment de comptes

  • La proposta va sorgir de les reunions per la regeneració democràtica del mes de febrer, i compleix 78 indicadors dels 80 que proposa l'ONG Transparency International

VilaWeb
ACN
29.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat avui al matí el nou portal web sobre transparència i rendiment de comptes en l’acció del govern. Hi apareixen, entre més dades, els contractes de més de divuit mil euros i el sou brut de set-cents alts càrrecs i directius d’organismes i empreses públics. En aquest sentit, es podrà comprovar si hi ha hagut variacions del seu patrimoni en l’exercici del càrrec.

El govern, diu, compleix amb el nou portal 78 indicadors dels 80 que proposa l’ONG Transparency International. Els dos indicadors que encara no es compleixen són la informació sobre contractes més baixos de divuit mil euros i el codi ètic del govern, que el president Mas ha promès que serà enllestit abans del final del setembre.

El portal respon a un compromís del govern arran de les dues reunions per la regeneració democràtica que es van fer el 6 i el 22 de febrer. En aquelles reunions, hi van participar, a més del president Mas, la presidenta del parlament, Núria de Gispert; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), Miguel Ángel Gimeno; el fiscal superior de Catalunya d’aleshores, Martín Rodríguez Sol; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; el Síndic Major de Comptes, Jaume Amat; i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Per part de la Generalitat també hi havia el secretari de govern, Jordi Baiget.

El document que més tard va presentar el president Mas al ple del parlament recollia les aportacions i reflexions de tots els participants i que es van plasmar en cinquanta-una propostes, dividides en sis grans apartats: transparència, accés a la informació i bon govern; contractació pública (administracions i empreses) i reforma de l’administració; administració de justícia: procediments i delimitacions de la figura de l’encausat; mesures de reforç de la transparència en la gestió dels partits polítics; potenciació dels organismes de control; i la regeneració democràtica: una responsabilitat de tots.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any