Es confirma que els pares de Guillem Agulló seran a Vinaròs a la Cadena Humana del País Valencià

  • Tindrà lloc el mateix dia 11 de Setembre, a l'hora simbòlica de les 17:07 i, juntament amb ells, serà el músic vinarossenc Carles Santos qui l'enllaçarà amb la Via Catalana, just en el límit amb Alcanar

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2013 - 12:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres 24 de juliol es va presentar a la Casa de la Cultura de Vinaròs la Cadena Humana del País Valencià per la llengua i la llibertat. Hi van intervenir representants de l’Assemblea Nacional a Vinaròs, al País Valencià i a les Terres de l’Ebre, així com un representant d’Acció Cultural, que és l’entitat que coordina els aspectes tècnics de la Cadena al País Valencià.

El jove Sergi Padial, de la plataforma vinarossenca que convoca l’acte, va explicar les raons de la convocatòria a Vinaròs, com a poble que uneix el País Valencià amb el Principat, i va donar pas als altres representants. Toni Infante, de l’Assemblea Nacional al País Valencià, va explicar el procés dut a terme des de la gran manifestació del passat 11 de Setembre a Barcelona, i com el País Valencià no podia quedar al marge, ni que fora a nivell més limitat. Infante ha informat sobre com aniria la Cadena Humana a Vinaròs, del moment simbòlic, les 17 hores, 07 minuts, que fa referència a la data de la batalla d’Almansa, en què es realitzarà aquesta cadena humana, i que serà el compositor i músic vinarossenc Carles Santos qui es donarà la mà amb el representant del Principat, en el punt on s’uneix el municipi del Baix Maestrat amb Alcanar. Juntament amb Santos, seran els pares de Guillem Agulló qui duran a terme aquest enllaç simbòlic.

En nom d’Acció Cultural va intervenir el seu delegat a les comarques de Castelló, Antoni Royo. Aquest va explicar com, a petició de molts socis de l’entiat, i també d’Òmnium Cultural, l’organització germana del Principat, Acció Cultural havia acceptat amb molt de gust fer-se càrrec de la part tècnica i organitzativa de la Cadena al País Valencià. Royo va animar totes les persones que vulgueren participar-hi a inscriure’s en  http://www.acpv.cat/web/cadena-humana-valenciana-per-la-llengua-i-la-llibertat, i va explicar que s’organitzen autobusos des de la Plana, tant des de Vila-real com des de Castelló, així com des de València.

Tant el delegat d’Acció Cultural com Toni Infante, però, van advertir de la dificultat que suposa haver de fer la convocatòria en un dia feiner al País Valencià, fet que impedirà l’assistència de moltíssimes persones que haurien volgut participar-hi. Tot i això, segons fonts d’Acció Cultural, són ja prop de 300 les persones que s’hi han inscrit oficialment per participar-hi, “i n’esperem moltes més encara”, han assegurat.

Finalment, Marcel Guiu, coordinador de l’Assemblea Nacional a les Terres de l’Ebre, va explicar els plantejaments de l’ANC, i va deixar clar que “tot i treballar en aquests moments per aconseguir la independència del Principat de Catalunya, en cap moment no ens volem oblidar de la resta de la nació”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any