Escòcia aprova una llei perquè els menors de divuit anys puguin votar al referèndum

  • Les enquestes indiquen que els joves són més favorables a la independència que no la gent gran

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El parlament escocès va aprovar la setmana passada una llei perquè els menors de divuit anys poguessin votar en el referèndum d’independència del setembre de l’any vinent, tal com explica el portal Nationalia. Concretament, el parlament vol que puguin votar els joves a partir de setze anys, tal com ja havia anunciat el primer ministre Alex Salmond. La llei es va aprovar amb el vot favorable de 103 diputats i el contrari de 12. El Partit Nacional Escocès (SNP), el Partit Laborista, els liberal-demòcrates i els verds hi van donar suport. Tan sols el Partit Conservador s’hi va oposar.

La vice-primera ministra del govern escocès, Nicola Sturgeon, va dir que el vot dels més joves era important, perquè eren els que tenien més interès en el futur del país. La dirigent conservadora Annabel Goldie va contraargumentar dient que els nois de setze anys i disset tenien una experiència de vida molt limitada, i que no els hauria de ser permès de votar.

Les enquestes indiquen una posició més favorable a la independència entre el jovent que no pas en la gent gran. Amb tot, partits que no són independentistes, com el laborista i el liberal-demòcrata, van donar suport al vot a partir de setze anys.

 

VÍDEO: Bill Clinton demana respecte en el debat sobre la independència d’Escòcia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any