El primer carrer dedicat al cantant Jordi Barre, a Font-romeu

  • El municipi rossellonès de Paçà també li'n vol dedicar un enguany

VilaWeb
Redacció
07.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos anys i escaig després de la seva mort, el cantant Jordi Barre ja té un carrer dedicat a Catalunya Nord. Ahir, el municipi de Font-romeu, a l’alta Cerdanya, va inaugurar el primer, just abans de l’obertura de l’exposició itinerant ‘Jordi, l’encantador’, que hi estarà fins el 16 de juny. Fins ara tenia dedicada una escola a Perpinyà i una sala d’espectacles a Pollestres, però no pas cap carrer.

El carrer de Jordi Barre, de Font-romeu, porta cap a un nou sector del municipi cerdà. Enguany és previst que Paçà, al Rosselló, també li’n dediqui un.

Jordi Barre (Argelers, 7 d’abril de 1920 – 16 de febrer de 2011) va ésser un dels cantants més emblemàtics de Catalunya Nord. Va engegar la carrera artística en una orquestra de ball i a partir del 1963 va començar a cantar i enregistrar discs en català. Integrat dins el moviment de la Nova Cançó, va actuar per tot el país i també a l’estranger. A banda la cançó (era autor de dos-cents temes i una vintena de discs), Barre va conrear gèneres com el teatre musical i la creació simfònica.

Més notícies:

VilaWeb Catalunya Nord

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any