Vidal Quadras propugna ‘una opció electoral’ després de l’amenaça d’Aznar

  • Diu que cal una reforma més centralista de l'estat espanyol

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
24.05.2013 - 11:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Només dos dies després de l’anunci de l’ex-president del govern espanyol José María Aznar de tenir intenció de tornar a la primera línia política, l’eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras ha mogut fitxa. Ahir va protagonitzar un acte a Madrid de l’associació ultra que impulsa, Reconversión, declarant que calia una nova ‘opció electoral’ que es presenti amb un programa de reforma de la constitució espanyola en un sentit més centralitzador i de reforç dels dos principals partits espanyols, PP i PSOE.

‘Només si veuen amenaçats els seus interessos, els dos grans partits acceptaran que l’estat ha d’estar al servei de la nació i no la nació al servei de l’estat’, va dir segons recull la web Vozpopuli.com. Segons Vidal Quadras, aquesta nova opció electoral, podria tenir un programa basat en la recuperació d’un concepte més centralista de l’estat, destacant que aquest ha estat el model vigent durant més temps durant els últims dos-cents anys a l’estat espanyol.

Vidal Quadras no va donar pas detalls de qui integraria aquesta ‘opció electoral’, ni quan es presentaria a unes eleccions. Sí que és clar que hi ha tensió entre ell i la direcció actual del PP, tant per la línia política que segueix com per les condicions que posa l’eurodiputat per a repetir com a candidat a les eleccions europees de l’any que ve. Vidal Quadras demanava la setmana passada que hi hagués primàries i llistes obertes en el PP. Però alhora amenaça de presentar una candidatura pròpia.

De moment és una coincidència l’amenaça d’Aznar de tornar a la política i l’anunci de Vidal-Quadras, però tenen en comú la crítica a Rajoy per la suposada tebiesa respecte de l’independentisme a Catalunya i per les decisions econòmiques que ha pres el govern espanyol en plena crisi i que han causat una davallada de la intenció de vot del PP.

Ara per ara, entre el nucli dur de la Reconversión de Vidal Quadras hi ha el professor de la Complutensa Mikel Buesa, un dels impulsors d’UPyD i que va arribar a quantificar els soldats que caldrien per ocupar Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any