Independència 2013 es presenta a la plaça Sant Jaume demanant la DUI

  • Amb el suport de Solidaritat, el col·lectiu demana al govern que canviï el full de ruta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.05.2013 - 18:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu Independència 2013 s’ha presentat avui en públic a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, que no s’ha arribat a omplir de manifestants en la concentració d’aquest dissabte a la tarda per a demanar una declaració unilateral d’independència enguany. En l’acte, hi ha hagut discursos de les diverses entitats que donaven suport a la convocatòria, entre les quals Solidaritat Catalana per la Independència. Uril Bertran ha tancat els discursos, insistint en la necessitat de posar damunt la taula la declaració d’independència, ‘perquè no es pot esperar més’.

La independència és urgent’, diu el manifest del col·lectiu, que explica que la suspensió de la declaració de sobirania els carrega de raons i demostra una vegada més que el govern espanyol negarà tot pas endavant que faci Catalunya.

Full de ruta: referèndum abans de la declaració o després

El full de ruta del col·lectiu estableix que cal convocar immediatament el referèndum, amb data i pregunta clares, o, si més no, fer immediatament una darrera petició de referèndum al govern espanyol. Després d’això, en el moment de rebre una nova negativa, caldrà finalment declarar unilateralment la independència.

Solidaritat també accepta aquest camí, però matisa que ja hi ha hagut prou negatives del govern espanyol contra el dret de decidir, inclosa aquella votació al congrés espanyol en què el PSC va votar per primera vegada diferent del PSOE. I com que considera que el govern català ja ha rebut prou negatives del govern espanyol, creu que ja té tota la legitimitat per a promoure una declaració unilateral d’independència. Si de cas, amb un referèndum ratificatori posterior.

El col·lectiu Independència 2013 va néixer d’uns quants grups formats a les xarxes socials –Tanquem l’aixeta a l’estat, La independència ara i en mans del poble,…– i la manifestació d’avui és la primera que organitza. Solidaritat ha estat l’únic partit que hi ha fet explícita l’adhesió i, a més, dóna suport logístic a la concentració, amb l’enganxada de cartells i la difusió a la xarxa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any