Margallo admet la censura a una professora catalana ‘per secessionista’

  • El titular d'Exteriors defensa la no renovació del lloc que ocupava la professora Clara Ponsatí a Georgetown

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha defensat la no renovació de la càtedra que la professora Clara Ponsatí ocupava a la universitat nord-americana de Georgetown. Responent a una pregunta de CiU al congrés espanyol, García-Margallo ha assegurat que ‘l’esperit d’aquesta càtedra és mantenir les bones relacions entre Espanya i els Estats Units’. ‘No crec que una càtedra que porta el nom del principat d’Astúries hagi de servir de base per encoratjar processos secessionistes contraris a la constitució, i mentre jo sigui ministre això no passarà a cap ambaixada espanyola’, ha reblat el titular d’Exteriors.

La pregunta la formulava el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà, i denunciava el que des d’aquest grup entenen com una interferència de l’ambaixador espanyol en la titularitat de la càtedra de Georgetown que ocupava Clara Ponsatí després que aquesta professora es posicionés a favor del dret de decidir de Catalunya en algun mitjà de comunicació.

Xuclà ha assegurat que es tracta d’un ‘cas de represàlia i censura per motius ideològics’ i ha qualificat aquest fet de ‘lamentable i inquietant’. Entre d’altres coses, perquè, segons ha afirmat, tots els ocupants anteriors de la càtedra havien pogut renovar fins a dos anys la plaça.

El titular d’Afers Exteriors espanyol l’ha respost assegurant que durant tretze anys de càtedra, aquesta plaça l’han ocupat onze titulars i, per tant, no tots han renovat fins als dos anys sinó que s’han limitat a un curs acadèmic.

Seguidament, García-Margallo ha afirmat que l’ambaixador espanyol no ha fet cap gestió al ministeri ni ha criticat el procediment d’elecció. ‘El que ha fet, i si no ho hagués fet hauria estat reprès, és dir que l’esperit d’aquesta càtedra és mantenir les bones relacions entre Espanya i els Estats Units’, ha reblat el ministre.

 

El cas de la professora Ponsatí: ‘D’això només se’n pot dir censura’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any