Neix la cooperativa política d’esquerra verda de les Illes

  • Agrupa les formacions polítiques d'Eivissa pel Canvi (ExC) i IniciativaVerds-EQUO de Mallorca i Menorca

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marian Suàrez, membre de la coordinadora d’Eivissa pel Canvi, Òscar García i Manuel Lora, portaveus d’IniciativaVerds Menorca i David Abril, coordinador d’IniciativaVerds a Mallorca, han comparegut avui matí en roda de premsa per presentar la Cooperativa Política d’Esquerra Verda de les Illes Balears. ‘Una nova agrupació d’esforços de la gent d’esquerres i ecologista de les Illes que vol cooperar des de la coincidència que la situació de crisi que vivim és una estafa, i que la sortida passa per posar les persones, el medi ambient i la democràcia en el centre d’una nova política’.

Suàrez ha destacat que davant els ‘brots negres’ de les prospeccions petrolieres que amenacen les costes d’Eivissa i Menorca i els megaprojectes del PP, que només representen més del mateix que ha generat la crisi, cal contraposar els ‘brots verds’ de propostes que situïn ‘un canvi de model econòmic en clau ecològica i social, perquè la principal preocupació de qualsevol política, i en aquest cas ho és per a l’ecologia política que representam, és l’atur i la manca d’esperances de la gent’.

Per la seva part, Manuel Lora ha denunciat amenaces ambientals com el dragatge del Port de Maó o les macrorrotondes a Menorca, ‘una nova demostració que s’està jugant  amb el futur de totes i tots, a cada illa, que compartim un mateix problema a nivell interinsular que és el govern del Sr. Bauzà i els seus clons a cada un dels Consells Insulars, que sembla que sí troben diners per al que els interessa, i no per rescatar persones’.

Finalment, David Abril ha afegit que més enllà de les eleccions, des de la Cooperativa ‘volem treballar perquè les ciutadanes i ciutadans de cada una de les Illes Balears puguin visualitzar un horitzó de canvi i esperança per a 2020, que enfront del missatge que no hi ha res més a fer apart del que està fent el PP, hi ha futur si es fa una política social,econòmica i ambiental radicalment diferent a l’actual, i al servei d’una majoria social descontenta amb les retallades, la corrupció i els retrocessos democràtics’.

‘La Cooperativa no neix amb vocació de competir amb altres formacions d’esquerres i ecologista, sinó per contribuir a reforçar un tercer espai alternatiu, ecologista i d’esquerres, que es concreta de forma diferent a cada illa, perquè tenim realitats diferents’, han assenyalat els portaveus. Els tres partits constituiran una Mesa permanent amb una representació equitativa i paritària (dos representants per organització) que es reunirà cada tres mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any