La cervesa artesana, una alternativa amb caràcter

  • Ens endinsem en l’essència de la cervesa artesana, tot un món de sabors i delits que alberga un amplíssim ventall d’opcions i receptes i on el que preval és la qualitat del producte.

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malta, aigua i llúpol són els tres ingredients bàsics per a fer cervesa. La malta aporta el toc dolç, fruit dels sucres que desprenen cereals com l’ordi, el sègol o el blat durant el procés de producció. L’aigua és el caldo de cultiu de la beguda que buscarà oferir una experiència al consumidor, més enllà de presentar-se com a un refresc recurrent.  Alhora, el llúpol definirà el grau d’amargor que caracteritzarà la cervesa.

Però quins són els passos a seguir per produir cervesa?

Fàbrica Fort

Només fa 6 mesos que van començar, però la cerveseria Fort, una marca catalana amb seu a l’Hospitalet de Llobregat, s’està obrint camí en el mercat de la cervesa artesana.

Hem visitat la fàbrica per veure com és el procés de producció de la mà de l’expert Federico Gorgone i hem parlat del projecte Fort amb el seu propietari i impulsor, Gabriel Fort. Si bé tenen una producció actual una mica inferior de l’estàndard -entre 120.000 i 200.000 litres l’any-, aquest empresari veu un futur prometedor en aquest negoci i té l’esperança de poder arribar a aquest mínim després de l’estiu. 

Per ell, la cervesa és creativa, té imaginació i vida. Rebutja les cerveses gasificades, fredes i insípides i afirma que quan es beu cervesa “s’ha de sentir”.  

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any