La comunitat de Madrid no acceptaria cap finançament especial per a Catalunya

  • El PP d'Andalusia veu impossible un tracte diferenciat per Catalunya

VilaWeb
Redacció
01.04.2013 - 19:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pocs dies després de saber-se que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy es van reunir de manera discreta, han aparegut les primeres reaccions respecte la possibilitat que Rajoy hagués ofert a Mas un nou model de finançament per a mirar de frenar les aspiracions sobiranistes de Catalunya.

Oficialment no se sap res del contingut de la reunió entre Mas i Rajoy, però diversos mitjans havien apuntat que Rajoy, aclaparat per l’independentisme català, havia ofert un nou model de finançament a Mas a canvi de no fer la consulta d’autodeterminació. Sigui com sigui, avui el president de la comunitat de Madrid, Ignacio González, ja ha dit que en cap cas no acceptarà un finançament especial per a Catalunya. Per González, cal negociar el finançament de les comunitats, però el nou model ha de ser el mateix per a totes.

‘La sobirania és del poble espanyol’

González ha dit que està convençut que en la reunió entre Mas i Rajoy només es va parlar de la proposta de Mas de fer una consulta sobiranista i que Rajoy li va dir que això no era possible. ‘Crec que és molt oportú i que té tot el sentit en un moment en què veiem una deriva de Catalunya absolutament inadmissible, que encaixa amb la constitució, que no els porta enlloc, que no tenen futur ni a dins ni a fora de la Unió Europea ni dins ni fora d’Espanya. La sobirania és del poble espanyol i tot això ho ha de decidir el poble espanyol, ha dit.

De la possibilitat que Catalunya tingui un model de finançament especial també n’ha parlat el primer secretari general del PP d’Andalusia, José Luis Sanz. Ha negat estar preocupat, perquè, ha dit, Catalunya no tindrà mai cap privilegi en el finaçament. Sanz s’ha mostrat convençut que Rajoy va deixar clars aquests punts a Mas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any