La CUP opta per ‘l’abstenció incrèdula’ en la proposta del PSC

  • 104 diputats (CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA) donaran suport al text que demana dialogar amb l'estat per a convocar una consulta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.03.2013 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP s’abstindrà a la proposta de resolució sobre el dret de decidir que demà es votarà al ple del parlament. Una proposta presentada pel PSC i que coincideix amb la que va registrar CiU al congrés espanyol. La de la CUP és una abstenció ‘incrèdula’, segons ha explicat a la sala de premsa el diputat Quim Arrufat. ‘Passem d’un sí crític –a la declaració de sobirania– a una abstenció incrèdula’, ha afirmat. Per la CUP, el fet que la proposta reclami el diàleg amb el govern espanyol per tirar endavant la consulta fa inviable el procés, perquè Madrid mai no acceptarà un referèndum d’independència ni a Catalunya ni a cap altre de les comunitats històriques que formen l’estat espanyol.

‘No votarem coses que no ens creiem’, ha destacat Arrufat, que ha lamentat que, després de la declaració de sobirania que ja era de per sí inconcreta el següent pas sigui aprovar una nova proposta que rebaixa els objectius de la primera. Amb la declaració de sobirania, els diputats de la CUP van emetre un ‘sí crític’, que es va visualitzar amb un vot a favor i dues abstencions. La crítica consistia aleshores en la manca de concreció de la resolució, ja que no fixava cap data a la convocatòria d’una consulta per a la independència.

L’abstenció de la CUP farà que siguin 104 i no 107 els diputats que votin favorablement a la proposta aquest dimecres. PSC, que és qui la va registrar, CiU, ERC i ICV-EUiA ja han manifestat el seu vot favorable i no han presentat cap esmena a un text idèntic del que es va votar al congrés espanyol -amb el suport dels mateixos grups. Com ja van fer en la declaració de sobirania, els diputats de PP i de C’s votaran en contra del dret de decidir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any