Homenatge espontani a Espriu

  • Un reconeixement popular al poeta congrega una trentena de persones al Cementiri de Sinera i supleix l'acte oficial que el fred havia fet postposar

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2013 - 20:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Matí asolellat i de fred intens de febrer. Una trentena de persones, pel cap baix, d’arreu de la geografia catalana s’ha concentrat aquest diumenge al cementiri de Sinera per retre homenatge al poeta Salvador Espriu, en el 28è aniversari de la seva mort. L’Ajuntament va decidir suspendre l’acte que estava previst fer al mateix cementiri.

En l’homenatge popular hi han coincidit Pep Quintana, arenyenc expert en l’obra d’Espriu, i Filippo Melis, gironí d’origen sard enamorat de l’obra del poeta. Han estat ells dos qui han acompanyat el grup d’assistents en una passejada improvisada per un dels epicentres de l’univers de Salvador Espriu. Durant la passejada s’han llegit versos del poeta, explicat part de la seva vida i, finalment, s’ha col·locat una rosa al nínxol del poeta en homenatge a la seva memòria i als 28 anys de la seva mort.

Acte desconvocat per la previsió de mal temps

Suplien d’aquesta manera l’acte oficial programat i desconvocat a última hora per la previsió de meteorologia adversa. L’organització ha anunciat que en els pròxims dies fixarà una nova data per a la lectura dramatitzada de ‘Cementiri de Sinera’, acte programat en el marc de l’Any Espriu.

D’aquesta manera s’ha clos un cap de setmana dedicat al poeta a Arenys de Mar, que ha comptat amb la presentació de la biografia d’Espriu escrita per Agustí Pons i la presentació del treball  ‘El Minotaure i Teseu’ del cantautor arenyenc Dídac Rocher.

Rocher va omplir, la nit de dissabte, el Teatre Principal amb un espectacle que combina música, poemes recitats i cantats d'”El Caminant i el Mur” de Salvador Espriu. El bloc “Espriu és viu” n’ha fet aquest apunt que ha acompanyat amb algunes gravacions de vídeo fetes durant el concert.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any