Benet XVI va abdicar després d’haver rebut un informe sobre la corrupció al Vaticà

  • Una terna de cardenals de més de vuitanta anys hi descriu el funcionament de màfies econòmiques i sexuals

VilaWeb
Redacció
22.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La premsa italiana ha especulat les darreres hores amb una altra causa possible de l’abdicació de Benet XVI. Començant per l’influent La Repubblica, els grans diaris italians han descrit amb detall el resultat, teòricament secret, de l’informe sobre l’anomenat Vatileaks. La conclusió a la qual haurien arribat els tres cardenals autors del mateix és que dins el Vaticà operen màfies econòmiques i trames sexuals que han arribat a segrestar les decisions de l’església. El Vaticà ha negat aquesta versió dels fets.

L’article de La Repubblica (que podeu llegir ací en traducció automàtica al català) analitza les intervencions públiques del Papa els darrers mesos i vincula les seves paraules més sorprenents al coneixement de l’informe que va encarregar a tres cardenals més grans de vuitanta anys. Els cardenals es van reunir setmanalment amb Benet XVI i li van anar explicant les conclusions a les quals arribaven, conclusions que van escandalitzar el bisbe de Roma. Fins a tal punt que hauria decidit abdicar perquè considera que l’Església necessita ara un papa jove amb molta energia, capaç de desmuntar aquestes trames de poder dins el Vaticà.

Bàsicament es tractaria de grups d’interessos econòmics que estarien fent servir el Vaticà per a les seves operacions irregulars i d’una espècie de trama de prelats homosexuals que organitzaria favors sexuals dins els Vaticà i en diversos locals de Roma, identificats en l’informe.

També ahir la revista Panorama va publicar en la seva edició de paper un ampli resum de l’informe, tot dient que el Papa obligarà el conclave a escoltar-ne les conclusions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any