Detingut el batlle de Sant Hilari Sacalm en una operació anticorrupció

  • Un jutjat de Lugo investiga una trama de suborns entre polítics i empresaris · Agents judicials escorcollen dependències de la Diputació de Girona

VilaWeb
Redacció
14.02.2013 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Servei de Vigilància Duanera ha detingut Robert Fauria i Danés, batlle de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, per la suposada vinculació en una trama de suborns entre polítics i empresaris per l’adjudicació de serveis públics. Segons fons de la investigació citades per Europa Press, a banda del batlle de CiU s’han detingut, com a mínim, dues persones més. Les detencions deriven de l’anomenada ‘operació Pokémon’, que instrueix la titular del jutjat d’instrucció número 1 de Lugo (Galícia), Pilar de Lara.

L’operació investiga una trama de suposats suborns d’empreses a polítics a canvi d’adjudicacions de serveis públics. La jutgessa ha ordenat la detenció de vuit persones a Galícia, Astúries i Catalunya, entre les quals hi ha també el regidor de seguretat de l’Ajuntament de Sant Jaume de Galícia, Albino Sánchez Aldrey (PP), i l’ex-assessor del PP Ángel Luis Espadas.

En aquest operatiu, agents judicials han escorcollat l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, on han revisat alguns expedients, i també el Consell Comarcal de la Selva, on han tancat a tots els treballadors a la sala de plens. A més, també hi ha dos escorcolls més a la Diputació de Girona, un a l’organisme autònom Xaloc, que s’encarrega de la gestió de tributs dels municipis que ho deleguen, i l’altre al patronat de turisme.

Aquest matí, el jutjat ha notificat al president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, que membres de l’Agència Tributària escorcollarien les dependències de Xaloc a partir d’unes diligències prèvies a una denúncia. La vice-presidenta del Xaloc i batllessa de Figueres, Marta Felip, s’ha acostat a les dependències de l’organisme autònom per saber què passava, però els agents no l’han deixat entrar. Ha dit que no tenia més informació que l’ordre de registre i que li havien explicat que es tractava d’una operació de major abast sota secret de sumari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any