Els milions a Suïssa de Bárcenas acorralen el PP

  • Els populars, sobrepassats per l'escàndol provocat per l'evasió del seu tresorer

VilaWeb
Redacció
18.01.2013 - 08:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la virulència amb que el PP va tractar les acusacions fetes contra Mas i Pujol d’evador diners a Suïssa el descobriment de que el seu tresorer Luís Bárcenas gestionava comptes de fins a vint-i-dos milions en aquell país ha deixat tocats els conservadors. Els dirigents del PP han intentat evitar la comparació però el cas Bárcenas podria esquitxar tota la cúpula del partit. 

Avui el diari El Mundo afirma que Mariano Rajoy va ordenar aturar una pràctica segons la qual Bárcenas pagava sobresous en diner negre als màxims dirigents del PP, pràctica que hauria durat dècades. La filtració vol marcar una línia de defensa del president del govern espanyol. Una de les seves més directes col·laboradores, Alícia Sànchez Camacho també va atacar anit durament Bárcenas i va reclamar responsabilitats penals.

La filtració d’El Mundo apareix després que Eldiario.es afirmés que el nom de Mariano Rajoy figurava en els comptes suïssos de Bárcenas.

Indignació del govern català

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va acusar ahir el PP de no ser coherent i tenir una “certa doble moral” a l’hora de jutjar el cas de Luis Bárcenas, el seu extresorer, i les informacions aparegudes sobre comptes d’Artur Mas a Suïssa. “No són en absolut coherents. Per segons què diuen una cosa i per segons què la contrària. Ja s’aclariran i ja jutjarà la població si està ben enfocat per part d’ells”, va afirmar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any