Alella ja deixa de pagar a la hisenda espanyola

  • L'ajuntament ingressa a l'agència tributària catalana els diners de l'IVA i l'IRPF · Seran mig milió d'euros anuals

VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle d’Alella (Maresme), Andreu Francisco (ERC), ha pagat l’IRPF de l’Ajuntament corresponent al desembre del 2012 a l’Agència Tributària de Catalunya, i ha anunciat que a partir d’ara ingressarà en aquest organisme tots els impostos estatals que generi el consistori -IVA i IRPF. Aquest dijous s’hi han ingressat 42.000 euros, corresponents a l’IRPF del mes de desembre, però tot el que genera l’Ajuntament d’Alella al llarg d’un any en impostos estatals és de prop de mig milió d’euros, segons ha explicat Francisco.

Ara per ara aquest organisme remet aquests diners al seu homòleg espanyol, però Francisco confia que “algun dia” aquesta situació es “normalitzi”.

L’alcalde d’Alella ha estat acompanyat pel de Gallifa i també per un grup d’empresaris de la Plataforma Catalunya Diu Prou, que també han ingressat els seus impostos.

‘Contra l’asfíxia, cal actuar’

‘L’asfíxia econòmica de l’estat espanyol contra Catalunya i la impossibilitat, també forçada per l’estat espanyol, d’obtenir nous ingressos, fa perillar l’estat del benestar i per tant ens obliga a actuar; contra l’asfíixia, cal actuar’, explicava Francisco a VilaWeb.

Per ell, ‘no és un acte d’insubmissió fiscal, sinó de sobirania fiscal, perquè els impostos els paguem igual’, i confia que hi hagi molts més ajuntaments que s’hi afegeixin, especialment els que formen part de l’Associació de Municipis per la Independència.

Gallifa i Alella són els primers municipis que han pres aquesta decisió. Tanmateix, el cas d’Alella és especialment significatiu, perquè ronda els deu mil habitants. Gallifa, en canvi, en té dos-cents. Per una altra banda, des de fa mesos la plataforma Catalunya Diu Prou aplega tots els autònoms i petites empreses que ja paguen els impostos a l’agència catalana.

El batlle d’Alella també ha explicat a VilaWeb que el ple del 31 de gener votarà una moció sobre aquesta qüestió, tot i que no és obligatori de fer-ho. El trimestre passat, Alella també fou un dels municipis que va declarar-se territori català lliure i que va decidir de penjar l’estelada a l’entrada del poble.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any