A l’octubre, escalfa motors

  • Vaga de mares i pares, vaga d'estudiants, concentració de protesta del món educatiu: alumnat, famílies i professorat reivindiquen conjuntament inversió en educació com a garantia de futur

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.10.2012 - 21:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com a la resta de l’Estat, hui a la nostra comarca ha finalitzat la setmana de lluita per l’educació pública. El govern podrà minimitzar els resultats, però tots i totes sabem que ha estat un èxit. Cadascú des del centre dels seus fills i filles, des del seu centre de treball, o com a simple ciutadà, ha pogut constatar la realitat. Des de la CEAPA es calcula que més del 80% de la població estudiantil de l’escola pública ha secundat la vaga. I som tots i totes molt conscients que no calen més vagues sectorials per a demostrar al govern que no estem d’acord amb els seus plantejaments, els resultats de hui són contundents: més del 80% ha dit prou. I el 80% és suficientment representatiu. El govern sols és el ‘representant’ del poble, i si el poble no està d’acord amb el que fa, que canvien de direcció o que se’n vagen a casa.

A la concentració de hui, a les sis i mitja davant el PROP d’Ontinyent, s’han escoltat veus plenes de seny i de raó. Els pares i mares que hui es manifestaven van viure una època on tothom podia accedir a l’educació, a una carrera, a un ofici, perquè l’ensenyament públic ho permetia. Ara volen, amb l’excusa de la crisi, canviar la filosofia educativa, canviar el model, i abocar-nos a un sistema discriminatori, on sols els rics puguen treure’s una carrera, augmentant així la bretxa social i la discriminació. Aquests pares i mares volen defensar els drets dels seus fills i filles, el dret a accedir a una educació pública i gratuïta, però amb aquestes reformes les famílies humils no hi tindran accés. I als pares i mares no els agrada arribar a l’extrem d’una vaga. És la primera vegada que es fa, perquè veuen que les vagues fan perdre classes als seus fills i filles, però també veuen com perden classes perquè no es cobreixen les baixes; o com disminueixen els recursos per atendre l’alumnat; o com augmenten el nombre d’alumnes per aula…

Els alumnes tenen reivindicacions més concretes i immediates: un transport escolar que ja no hi és; una educadora per a l’assistència a minusvàlids que enguany ja no està; uns barracons que encara continuen; unes baixes laborals que no es cobreixen i deixen els alumnes sense professors 10, 15, 20 dies o els que siguen; o uns alumnes de 2n de BAT que veuen perillar el seu somni d’estudiar una carrera universitària, perquè no podran pagar les taxes que van augmentant… I que són capaços d’organitzar-se i reivindicar els seus drets com han expressat en el seu manifest. Lluiten, amb tot el dret,  pel seu futur.

El professorat també ha assistit a aquesta concentració, encara que no estava convocat a la vaga, i que amb la seua presència i suport és un crit més en les reivindicacions educatives, i que també està patint aquestes retallades. I veu com des del govern s’intenta enfrontar els diferents sectors del món educatiu, i com des de l’administració es treballa amb afany per inclinar les famílies cap als centres concertats i privats.

Senyors del govern, ho vulguen veure vostés o no, el món educatiu és un clam contra la seua política educativa. I vostés amb la seua indiferència i actitud sols ens deixen el carrer per a reivindicar. Ens volen fer creure que no hi ha més remei, que no hi ha altra opció. I això no és veritat. I els que tenim accés a la informació, els que tenim més referents (i no sols la seua televisió, la seua ràdio, la seua premsa manipulades i tergiversades), sabem que hi ha altres alternatives.

Hui mateix s’ha convocat la vaga general del dia 14 de novembre. Vaga general perquè vostés ataquen per totes bandes: l’educació, la sanitat, els drets dels treballadors, els impostos per als treballadors, els serveis socials, la investigació (que és la que ens pot dur progrés), serveis públics… I s’obliden de recaptar els impostos proporcionals a les grans fortunes, deixen que s’esfumen a paradisos fiscals els diners acumulats dels més rics, permeten la corrupció, premien els bancs que han atracat als ciutadans, i demanen un rescat a càrrec de les butxaques del poble per a rescatar els bancs. I a sobre regalen en safata els nostres serveis públics a mans privades. Ens volen retornar als temps del clientelisme, del servilisme, del caciquisme…  Vergonya de govern!

Per això ja no calen vagues sectorials, no, ara és la vaga general, a per totes. I si li furten el futur a la nostra joventut, si ens furten els nostres drets, si ens furten la salut… no pararem d’omplir els carrers fins que se’n vagen vostés per on han vingut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any