Gallardón: ‘La independència de Catalunya posaria fi a Espanya’

  • El ministre de Justícia espanyol fa un discurs a Barcelona contra el procés d'independència i recordant que no es pot incomplir la constitució

VilaWeb
Redacció
08.10.2012 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, ha vingut a Barcelona a fer un discurs contra la independència de Catalunya després d’una reunió al Cercle d’Economia. ‘L’error més greu que podria cometre Catalunya és renunciar al projecte compartit amb Espanya’, ha dit Gallardón, que considera que la independència posaria fi definitivament a Espanya. ‘Seria una realitat jurídico administrativa diferent. Espanya no s’entén sense Catalunya’, ha dit.

Gallardón fins i tot ha dit: ‘Espanya no podria sobreviure dins l’euro sense Catalunya, i això ens costaria dècades reconstruir-ho’. ‘El pitjor error que podria cometre Espanya és sortir de la UE, i el pitjor error de Catalunya seria abandonar el projecte compartit amb Espanya’, ha afegit. I ha fet aquesta compració: ‘Una extremitat no pot ser arrancada del tronc i que el tronc continuï vivint tot sol’.

També ha declarat que la independència no és la solució als problemes. ‘La solució a les dificultats que tenim no és ser més petits, sinó ser millors. L’aspiració de Catalunya no ha de ser sortir d’Espanya sinó liderar Espanya’.

‘Saltar-se la llei té conseqüències’

I ha apuntat que l’estat actuaria contra un referèndum d’autodeterminació que fos inconstitucional. ‘No contemplo que cap alt càrrec se salti la llei, però si algú ho fes la resposta l’estableix la constitució’. I ha insistit: ‘L’estructura jurídica constitucional i estatutària és el resultat de la voluntat dels catalans. No puc contemplar cap altre situació que el compliment de la constitució i de la llei, que té unes conseqüències conegudes per tots i que no cal recordar.’

I ha demanat a Unió que freni el sobiranisme de CiU: ‘No coincidim gens amb els actors que aposten per aquests escenaris a Catalunya. Convergència està desbordada per un discurs que no ha escrit i pel qual s’ha vist desbordat. Ens preocupa que a Unió no hi hagi una veu més clara en la línia del què ha estat la seva història fins l’actualitat. I ens preocupa també que el PSC estigui desorientat també en les seves relacions amb el PSOE.

Ruiz-Gallardón ha parlat amb els mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president del Cercle d’Economia, Josep Piqué.


Informació relacionada:

Pedro J. Ramírez demana que es pugui detenir Mas si convoca el referèndum

Govern espanyol considera la possibilitat de tipificar com a delicte la convocatòria d’un referèndum

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any