Mas: ‘La consulta s’ha de fer encara que sigui fora de la llei’

  • El president planteja el referèndum la legislatura vinent i remarca el caràcter plebiscitari de les eleccions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2012 - 11:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que el referèndum sobre la independència la pròxima legislatura s’haurà de fer tant si és legal com si no. ‘Ho intentarem fer d’acord amb la llei, però si no pot ser ho farem igualment’, ha dit responent el president del grup del PSC, Xavier Sabaté, que li ha retret poca concreció. ‘Però no sóc ningú per dir en quins termes es podria fer. Intentaré indicar el camí, fer propostes concretes i que no són ambígües, que són un terreny nou en la política catalana’. ‘Tot això ho hem de construir la pròxima legislatuta’, ha afegit Mas.

Sabaté també li ha retret que no vulgui dir independència, i Mas li ha respost: ‘Digui-li com vulgui, independència, l’estat propi, la plenitud nacional… Tot va en la mateixa línia’.

Avui mateix, Josep Antoni Duran i Lleida ha fet unes declaracions contradictòries amb les paraules de Mas: ‘No ens saltarem la llei’

‘No parlo d’independència’

Mas també dit, en més d’una ocasió, la paraula independència, i ha explicat per què no la utilitza: ‘No parlo d’independència per una raó. D’estats realment independents no n’hi ha; si entenem per estats els pulguin fer el que vulgui. Ara, la gent s’expressa així, i s’ha de respectar. Però el concepte clau és la sobirania.

I ha explicat quin és el tipus d’estat que voldria per a Catalunya, responent la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Mas ha agafat alguns exemples, com Dinamarca, Eslovènia, Holanda, Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània.. Vegeu-ho en aquest vídeo.

‘La gent decidirà’

Mas, responent la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha dit que tot dependrà de la voluntat de la gent, i ha remarcat el caràcter plebiscitari dels comicis del novembre: ”No vull prejutjar el país, esperem el dia 25 de novembre. Sortirem de dubtes, A partir del 25 tots plegats acceptem el veredicte de la gent. No diguin aleshores que Catalunya s’equivoca. Si el veredicte i l’opinió de la gent és que volem quedar-nos com estem, quedem-nos amb Madrid, ens quedarem on som. A mi no m’agradarà però em sotmetré al veredicte. Si la gent aposta per majoria clara que volem no pintarem res fàcil; perquè dependrà de l’actitud dels espanyols i de com es facin les coses a la UE i a la zona euro. Però en primera instància depèn de la voluntat del poble de Catalunya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any