Duran: ‘Autodeterminació no és el mateix que independència’

  • 'No ens saltarem la llei', diu en una entrevista a la cadena Ser

VilaWeb
Redacció
26.09.2012 - 10:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent d’Unió i portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut matisar les paraules d’ahir del president Artur Mas dient que ‘autodeterminació no és el mateix que independència’. En una entrevista a la Cadena Ser, Duran s’ha referit al discurs de Mas, que va dir que havia arribat l’hora d’exercir el dret de decidir, i ha apuntat que ‘es pot exercir aquest dret i apostar per una fórmula que continuï en el context d’Espanya’.

‘En democràcia, el que compta són les urnes. Em sembla plenament democràtic que es plantegi una consulta. Que Espanya s’hi oposarà? Nosaltres no ens saltarem la llei’, ha afegit, abans de tornar a insistir que exercir el dret d’autodeterminació i la independència no era el mateix. ‘Es pot fer un referèndum per saber quin és l’estat real de l’opinió ciutadana. No cometrem cap disbarat’, ha afegit.

Duran ha dit que la proposta d’UDC continua essent un model confederal. En aquest sentit, ha explicat que encara no han establert cap programa electoral però que en tot cas caldrà posar-se d’acord amb CDC.

‘És el que hi ha’, ha respost quan li han demanat si es trobava còmode en el debat actual. ‘No sé si el president de la Generalitat està còmode o no, però li ha tocat un moment determinant històric. I a mi també m’ha tocat aquest moment’.

Informació relacionada:

Artur Mas: La consulta s’ha de fer encara que sigui fora de la llei’

Editorial de Vicent Partal: Seixanta-un dia

Carme Forcadell: ‘Ho podem fer en una legislatura’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any