Vic i Sant Cugat també votaran mocions sobre la independència

  • La CUP hi portarà declaracions com les aprovades a Sant Pere de Torelló i Calldetenes

VilaWeb
Redacció
04.09.2012 - 11:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els plens de l’ajuntament de Vic i de l’ajuntament de Sant Cugat també votaran una moció per declarar el municipi territori català lliure, de la mateixa manera que van fer ahir Sant Pere de Torelló i Calldetenes. La CUP en aquests dos municipis ha anunciat que portaria al ple la declaració. En el cas de Vic serà el 17 de setembre vinent; a Sant Cugat no hi ha encara una data prevista. La CUP es mostra confiada que la proposta serà aprovada en tots dos municipis.

En aquest comunicat, la CUP de Vic diu: ‘Tenint en compte que Vic forma part de l’Associació de Municipis per la Independència i que els vigatans i vigatanes ja es van mostrar majoritàriament favorables a la independència el 13 de desembre de 2009 en el referèndum organitzat per Osona Decideix, la formació de l’Esquerra Independentista espera que la moció sigui aprovada per una àmplia majoria del consistori’.

En el cas de Sant Cugat la CUP presenta aquesta proposta ‘com una ‘obligació per la conjuntura actual, en què els drets nacionals i socials del poble català estan seriosament amenaçats’, segons que informa Cugat.cat. La CUP es mostra confiada que la proposta serà aprovada perquè recorden que Sant Cugat ja està adherida a l’Associació de Municipis per la Independència i perquè la batllessa, Mercè Conesa ha declarat que anirà a la manifestació de l’Onze de Setembre

La CUP es mostra confiada que la proposta serà aprovada perquè recorden que Sant Cugat ja està adherida a l’Associació de Municipis per la Independència i perquè l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat recentment que anirà a la manifestació de l’Onze de Setembre que té l’estat propi com a reivindicació.

La CUP també manifesta el suport als batlles i regidors de Sant Pere de Torelló i de Calldetenes per les amenaces rebudes per part de sectors espanyolistes radicals.


Informació relacionada:

Pressió municipal a Mas perquè declari la independència abans de dos mesos

‘Arran del context d’emergència nacional que viu Catalunya…’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any