Ernest Maragall respon al PSC que no pensa deixar ni el parlament ni el partit

  • Envia una carta, que us oferim en PDF, de resposta al partit · Manuel Bustos el convida a marxar del PSC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.07.2012 - 09:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ernest Maragall ha respost per carta al PSC que no pensa deixar l’acta de diputat, tal com el secretariat del partit l’havia instat a fer després del vot discrepant de l’ex-conseller amb el seu partit en relació amb la hisenda pròpia. En la carta, Maragall diu que no vol renunciar-hi i que no els semblen raonables els arguments exposats. ‘No és cert que vulgui marxar. El PSC és tan seu com meu. Una altra cosa és que hi hagi opinions diverses’, ha dit Maragall a Catalunya Ràdio.

Aquesta és la carta de resposta al PSC d’Ernest Maragall.

Una carta contundent

La carta de resposta de Maragall, que s’adreça al secretari d’organització del PSC, Daniel Fernández, és contundent.

‘Sigues clar: M’estàs demanant (?) que marxi, que desaparegui del grup i, s’entén, del propi PSC. Doncs bé, és obvi que no puc, ni remotament, acceptar ni acollir aquest amable suggeriment’. D’entrada, Maragall demana més concreció en les acusacions que se li han fet des del secretariat del partit: ‘No sense que formalitzeu i substancieu les greus acusacions que inclous a la teva carta sobre la meva actuació i sobre una suposada manca de coherència personal, ètica i dignitat polítiques. Són acusacions massa greus per passar-les per alt.’

I expressa la coherència del seu vot la setmana passada al parlament en favor de la hisenda pròpia amb els valors que formaven part del PSC des del naixement del patit: ‘Sí que vull proclamar la meva més ferma convicció sobre la coherència del que defenso, el que dic i el que voto amb els valors i posicions que van formar part essencial del naixement del PSC com a força capaç d’expressar la unitat de tots els socialistes catalans. Convicció que s’estén, sense solució de continuïtat des d’aquell moment fundacional fins a aquest mateix instant en que completo la meva resposta a la teva carta’.

I rebla: ‘Així doncs, no tinc cap intenció de renunciar a la meva condició de membre del Grup  Parlamentari Socialista. I penso exercir tot els drets que em corresponen en la seva defensa’

Bustos convida Maragall a marxar del PSC

El socialista Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya i batlle de Sabadell, ha fet aquest matí unes declaracions a Catalunya Ràdio. Ha convidat Ernest Maragall ha marxar del PSC. ‘Ell vol situar-se al marge del PSC, i ja fa temps que ha manifestat la seva incomoditat. I si pateix, com que la gent ha de ser coherent i feliç, ha de reflexionar. I ell ja té el seu projecte polític, i el té posat per escrit’, ha declarat Bustos avui a Catalunya Ràdio.

El batlle de Sabadell es referia al projecte Plaça 21, una associació política que Ernest Maragall impulsa al marge del PSC, i de la qual VilaWeb en va informar justament fa una setmana.

‘Treballa en un projecte al marge del PSC i, si no coincideix amb les nostres propostes, que digui que no està disposat a assumir la responsabilitat democràtica que implica formar part d’un equip com el nostre’, ha afegit Bustos, que ha fet aquesta comparació. ‘S’imagina un Barça en què els jugadors facin la seva? Segurament no guanyaria cap copa’.

El PSC renya Maragall

Ahir el secretariat del PSC va instar Maragall a fer una ‘reflexió profunda’ sobre el seu paper com a diputat. ‘Demanem a Ernest Maragall que reflexioni sobre el seu paper al grup parlamentari després de trencar la coherència de vot’, va dir el portaveu del PSC, Jaume Collboni, que va emplaçar el secretari d’organització del partit, Daniel Fernández, a traslladar les posicions i reflexions del secretariat a Maragall.

De moment, el partit descarta cap sanció, però Collboni ha dit que, en funció de com vagin aquestes converses, la direcció del partit podria prendre mesures disciplinàries contra Maragall, i no en descarten cap, inclosa l’expulsió del grup parlamentari. ‘Primer volem tenir un intercanvi d’impressions i després es prendran les decisions oportunes’.

Informació relacionada:

Ernest Maragall diu que hi ha més gent al PSC que pensa com ell

Ernest Maragall suma forces i presenta Plaça 21 per ‘fer intervenció política’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any