Ernest Maragall diu que hi ha més gent al PSC que pensa com ell

  • Va trencar la disciplina del PSC i va votar en favor de la hisenda pròpia

VilaWeb
Redacció
26.07.2012 - 09:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del PSC i ex-conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha explicat avui per què va trencar ahir la disciplina de vot del PSC i va votar en favor de l’agència tributària única, en lloc d’abstenir-se. ‘He actuat convençut que era pel bé del país i de la meva pròpia vocació. Per tant, vaig votar el que havia de votar’, ha declarat a Catalunya Ràdio. I ha dit que hi havia més gent dins el PSC que pensava com ell.

Maragall va votar tots els punts del document pactat entre CiU, ERC i ICV sobre una agència tributària única. El PSC, en canvi, es va abstenir en els punts essencials, referents a l’agència tributària única. Avui Maragall ha dit que censurava la manera com CiU havia gestionat la negociació, perquè hauria pogut acabar incloent-hi el PSC. ‘Vaig votar sí malgrat CiU, no pas gràcies a CiU’.

Els punts de desavinença

Un dels punts en què Maragall va votar a favor diu: ‘La gestió tributària (exacció, gestió, recaptació, liquidació, revisió, sanció i inspecció) de tots els tributs de Catalunya ha de correspondre a l’Agència Tributària de Catalunya, que en serà l’única administració responsable’. I l’altre, també sobre l’Agència Tributària, fa: ‘L’Agència Tributària de Catalunya ha de disposar de plena capacitat i atribucions per a organitzar i exercir les funcions pròpies de la gestió tributària, i hauria de col·laborar administrativament amb les altres administracions de caràcter local, estatal i europeu, especialment en la lluita contra el frau fiscal.’

Pere Navarro ho valorarà

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha dit que valoraria més endavant el vot de Maragall, que no féu cas de la consigna del PSC d’abstenir-se en la votació de l’agència tributària única. I avui s’ha limitat a assenyalar que avui hi havia hagut un gran suport a la demanda d’un nou model de finançament per a Catalunya

El mes de gener d’enguany Maragall va publicar un article crític sobre el resultat del congrés del partit i com s’havia dut a terme. En aquell mateix article va anunciar, d’una banda, que estava disposat a trencar la disciplina de vot; i d’una altra, va convidar els socialistes desencantats, i els ex-militants del PSC, a aplegar-se i a confluir.

Presentació de Plaça 21

Justament ahir va presentar l’associació Plaça 21, amb la voluntat d’aplegar gent de tot el territori que s’identifiqui amb el catalanisme i el progressisme i que  ara se senti ‘òrfena de partit’.

Més informació:

Ernest Maragall suma forces i presenta Plaça 21 per ‘fer intervenció política’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any