Ernest Maragall, disposat a trencar la disciplina de partit al Parlament

  • Crític amb la victòria de Navarro, diu que crearà un nou corrent crític

VilaWeb
Redacció
05.01.2012 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller d’Educació i diputat del PSC, Ernest Maragall, ha publicat avui un article, titulat ‘Punt i a part‘ (pdf) en el qual es declara molt crític amb la deriva del partit després de l’últim congrés i diu que està disposat a trencar-ne la disciplina de vot al parlament. Maragall diu que el congrés que va donar com a guanyador i nou secretari general, Pere Navarro, estava precuinat i que va evidenciar una escassa qualitat democràtica. Anuncia, a més, la creació d’un corrent crític dins el partit, i mostra la seva comprensió pels militants de Vilafranca del Penedès que van dimitir.

‘Em poso a disposició de tots els companys que sense renunciar a la seva condició d’afiliats, de socialistes actius, vulguin treballar obertament per un projecte que assumeixi aquestes senyes d’identitat de forma tan decidida com irrenunciable’, diu Maragall a l’article. I afegeix: ‘Haig de mostrar la meva comprensió per el gest reactiu, potser extremat però carregat de raons, dels companys que han formalitzat la seva sortida del partit o siguin a punt de fer-ho’, en referència als militants del PSC que van anunciar que abandonaven el partit. Un d’ells, Josep M. Masachs, en aquesta entrevista amb VilaWeb, va declarar que el PSC estava mort. ‘No sé si el PSC és mort, com s’ha afirmat fa ben pocs dies. Els fets i les decisions que es prenguin ho diran’, respon Maragall.

L’ex-conseller fa aquest emplaçament als dimissionaris: ‘Trobeu-vos i ens trobarem. Convoqueu, afegiu, contagieu, creixeu i, certament, acabarem confluint per construir plegats el somni que ens ha fet compartir tants afanys des del 1976 (com a mínim)’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any